این روزها کمتر کسبوکاری را میتوانید پیدا کنید که به سمت دیجیتال مارکتینگ روی نیاورده باشد. با این حال، سرعت رشد ترفندهای بازاریابی به قدری سریع است که بازاریابان همواره باید آماده باشند تا سریعترین عکسالعملها را در مقابل رقبا، تکنولوژیهای جدید و روندهای جدید به کار گیرند، زیرا پس از شکلگیری یک روند جهانی، روند قبلی کاملا منسوخ میشود. دقیقا مثل توزیع کلمات مختلف در صفحه برای بالابردن میزان سئو که با اینکه زمانی یکی از ترفندهای مهم به شمار میآمد، اما الان برعکس عمل میکند. در این مقاله قصد داریم برخی از اشتباهات رایج دیجیتال مارکتینگ برندهای ایرانی را مورد بررسی قرار دهیم.
کمیت را بر کیفیت ارجح میدانند
مهمترین اشتباه در دیجیتال مارکتینگ برندهای ایرانی فدا کردن کفیت به خاطر کمیت است. این روزها، بازاریابی محتوایی و بازاریابی شبکههای اجتماعی به یکی از ضروریترین ابزارهای بازاریابی تبدیل شدهاند. کسبوکارها از هر ابزاری همچون مقالات، اینفوگرافیکها، ویدیوها و موشن گرافیکها برای جلب توجه مخاطب بهره میگیرند. اما آنها فکر میکنند، چون تعداد پستهای وبلاگی و شبکههای اجتماعی بسیار زیادی در حال انتشار است، اگر آنها بتوانند تعداد را افزایش دهند بیشتر در ذهن مخاطبها باقی خواهند ماند.
اما گزارشات نشان میدهد، آنچه که باعث ویروسی شدن و توسعهی یک محتوا میشود، خلاقیت و کیفیت محتوای تولید شده است.
شخصیسازی را فراموش میکنند
یکی از مهمترین خصوصیات ما ایرانیها اینست که خیلی دیرتر به پیامهای بازاریابی پاسخ میدهیم. به همین دلیل شخصیسازی پیامهای بازاریابی برای ما بسیار بیشتر از فرآیند معمول آن نیازمند است. با این حال، بسیاری از بازاریابان قادر به شخصیسازی پیامهای بازاریابیشان نیستند و اغلب به شکل ارسال ایمیلهای انبوه، ارسالهای پیامهای مستقیم نامرتبط با فرد اقدام میکنند.
احتمال میرود با گذشت زمان و کشف ابزارهای جدید در حوزهی داده و آنالیز وضعیت این مورد بهتر از قبل شود.
در ترویج و بازاریابی افراط و یا تفریط میکنند
افراط و تفریط نیز یکی از رایجترین مشکلات دیجیتال مارکتینگ برندهای ایرانی است. اغلب بازاریابانی که در حوزهی اینترنت فعال هستند، یا افراط میکنند و یا تفریط. بسیاری از آنها ترویج و بازاریابی را با اسپم بودن اشتباه میگیرند و از ترفندهای نادرستی همچون پاپآپها، محتواهای زرد و ایمیلهای انبوه استفاده میکنند. این نوع از بازاریابان سعی میکنند از هر روشی برای جذب بازدیدکننده و مشتری استفاده کنند. درست برعکس این نوع از بازاریابان، افرادی هم هستند که هیچ تلاشی برای دیده شدن در فضای آنلاین صورت نمیدهند.
یکی از مسائل مهم در فضای آنلاین شناخت صحیح مخاطب است، اگر شما بتوانید به مخاطبان صحیحی دست پیدا کنید و همچنین از روشهای صحیح برای هدف قرار دادن آنها استفاده کنید، دیگر نگران اذیت شدن کاربران نخواهید بود.
از ترفندهای قدیمی دیجیتال مارکتینگ استفاده میکنند
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، دیجیتال مارکتینگ روز به روز در حال تغییر و بروزرسانی است ولی در دیجیتال مارکتینگ برندهای ایرانی استفاده از ترفندهای به روز چندان مشاهده نمیشود. با به وجود آمدن روشهای جدید معمولا از ارزش و کارایی روشهای قدیمی کاسته میشود. اگر شما نتوانید خود را با روشهای جدید تطبیق دهید، از قائله عقب خواهید ماند. به عنوان مثال، الگوریتمهای جدید گوگل، وبسایتها را براساس کیفیت محتواها (معیارهایی همچون طولانی بودن محتوا، تایم آن سایت زیاد و مواردی مشابه) میسنجند و این مخالف روند قبلی آن یعنی انتشار روزانه پستهای وبلاگی است.
با این حال، هنوز هم بسیاری از افراد هستند که با ترفند جدید تطبیق پیدا نمیکنند.
تخممرغهای خود را در یک سبد میچینند
یکی از توصیههایی که اکثر اساتید اقتصاد در اولین جلسات کلاسهای خود عنوان میکنند، اینست که تخممرغهای خود را درون سبدهای مختلف بچینید. این موضوع باعث میشود که اگر اتفاقی برای یک سبد افتاد، شما درمانده نمانید و سبدهای دیگری هم در اختیار داشته باشید. این موضوع را میتوان به راحتی به بازاریابی تعمیم داد، زیرا این دو رشته بسیار شبیه به هم هستند.
بسیاری از بازاریابان دیجیتال مارکتینگ فقط روی گوگل تمرکز میکنند و برای موفقیت در آن تلاش میکنند و یا بسیاری از کسبوکارها فقط از طریق اینستاگرام شکل گرفتهاند و هیچ سبد دیگری برای خود ندارند. اگر از جنبهی بازگشت سرمایه به موضوع نگاه کنیم، کاملا عاقلانه به نظر میرسد. اما در نظر بگیرید که اگر اتفاقی یا تغییراتی در الگوریتمهای آنها صورت گیرد، شما تلاشهای چند سالهی خود را از دست خواهید داد.
به خواستههای مشتریان خود توجه نمیکنند
یکی از حیاتیترین مشکلات دیجیتال مارکتینگ برندهای ایرانی عدم توجه دقیق به خواستههای مشتریان میباشد. بسیاری از کسبوکارهایی که در حوزهی دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند، توجه کمی به طراحی استراتژی، تجزیه و تحلیل و بهبود آن دارند. در حالیکه بدون این موارد هیچ کسبوکاری نمیتواند راه موفقیت را به درستی طی کند. استراتژی به کسبوکارها کمک میکند تا مسیر خود را به صورت صحیح طراحی کنند و به وضوح از کارهایی که در آیندهای نزدیک انجام خواهند داد، آگاه باشند.
تجزیه تحلیل نیز به آنها کمک میکند تا با خواستههای مشتریان و رفتارهای آنها بیشتر آشنا شوند. این آشنایی در انتخاب تکنیکهای بازاریابی و شیوههای صحیح ارتباط با مشتری بسیار کمک خواهد کرد.
از دنبالکنندگان فیک و یا جعلی استفاده میکنند
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
با اینکه همهی بازاریابان معتقدند که انتخاب مخاطبان هدف صحیح گام ارزشمندی در بازاریابی به حساب میآید، اما اغلب نمیتوانند آن را عملی کنند. ما بسیاری از بازاریابان را در شبکههای اجتماعی مشاهده میکنیم که از اپلیکیشنهای فالور بگیر، لایک بگیر و غیره استفاده میکنند و یا حتی بازاریابانی که اقدام به خرید دنبالکنندگان جعلی میکنند. در حالیکه، ما معتقدیم پشت هیچ یک از این ترفندها استراتژی و تفکر وجود ندارد.