بیشک تأثیر پیشرفت فناوری بر دنیای تبلیغات غیرقابل انکار است. یکی از پیشرفتهای مهم ظهور گوشیهای هوشمند بوده است. تا جاییکه امروزه موبایل به یکی از وسایل ضروری هر شخص تبدیل شده است. اما جالب است بدانید میزان استفاده از اینترنت توسط موبایل بسیار زیاد است. طوریکه حدود ۷۱% از اینترنتها توسط گوشیهای موبایل مصرف میشود. چندی است که این دستگاه کوچک و جذاب توجه بازاریابان را نیز به خود جلب کرده است تا جایی که منجر به پیداش روشی جدید و موفق در تبلیغات گشته است. تبلیغات موبایلی در حال حاضر به روزترین نوع تبلیغات هستند که به عنوان یکی مؤثرترین راهها برای ارتباط با مخاطبان شناخته میشود.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
در سال۲۰۱۸ میلادی، مبلغ ۱۰۱ میلیارد دلار برای تبلیغات موبایلی در سطح جهان هزینه شده است. با توجه به اینکه این مبلغ ۵ برابر سال ۲۰۱۲ است، انتظار میرود همین رشد را در سالهای آینده نیز داشته باشد. لذا اکنون که در سال ۲۰۲۰ به سر میبریم، قطعاً این مقدار بیشتر شده است. تبلیغات موبایلی گونهای کاملاً جدید از تبلیغات است که تفاوت زیادی با مفاهیم سنتی تبلیغ دارد.
بازاریابان امروزی نیز با توجه به اهمیت این نوع تبلیغ، از انواع مختلف ابزارها و روشهای کاربرپسند برای درآمدزایی بیشتر از این طریق استفاده میکنند. در این مقاله قصد داریم تا موضوعات پیرامون تبلیغات موبایلی، از جمله مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم. لذا برای دانستن تمامی نکات پیرامون تبلیغات موبایلی تا آخر این مقاله همراه ما باشید!
معرفی کوتاه برای تبلیغات موبایلی
تبلیغات موبایلی اساساً بخشی از بازاریابی موبایلی است که از تکنیکها و استراتژیهای سنتی برای جمع آوری دادهها استفاده میکند. این دادهها ممکن است شامل موارد مختلفی دربارهی مصرفکنندگان از جمله اطلاعات جمعیتی، عادات، ترجیحها و … باشد.
نکته جالب توجه دیگر دربارهی این نوع تبلیغات این است که؛ تبلیغها با توجه به اندازه صفحه نمایش تلفن همراه بهینه شده و متناسب با هر صفحه نشان داده میشوند.
برای انجام این نوع تبلیغات دیگر نیازی به بیرون رفتن و ارتباط با مشتری در ابعاد فیزیکی وجود ندارد. با این وجود تنوع در انواع مختلف تبلیغات موبایلی بسیار بالا است. تبلیغات موبایلی میتواند به شکل تبلیغاتی مبتنی بر متن، تبلیغات بنری، ویدئویی و یا حتی تبلیغاتی به شکل بازیهای موبایل باشد
به طور کلی در بحث کمپینهای بازاریابی، اختراع تبلیغات موبایلی انقلابی بزرگ بوده است. از مزایای این نوع تبلیغ، میتوان به افزایش نرخ تعامل با مشتری، مقرون به صرفه بودن تبلیغات، ایجاد روابط شخصیسازی شده با مشتری و نیز به دست آوردن روابط دوستی در شبکههای اجتماعی اشاره کرد.
مزایای تبلیغات موبایلی چیست؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، با رشد و پیشرفت تکنولوژی تمایل به سمت تبلیغات در عرصه دیجیتال و خصوصاً تبلیغات مبتنی بر موبایل بسیار افزایش یافته است. این نوع تبلیغ مزایای مختلفی را برای کسبوکارها دارد. اگر دوست دارید با این مزایا آشنا شوید، در زیر لیستی از مزایای این نوع تبلیغات برای مطالعه شما آورده شده است.
قابلیت دسترسی بالا: افراد زمان قبل توجهای را صرف رسانههای اجتماعی و دیگر برنامههای تلفن همراه خود میکنند. در دسترس بودن موبایل در بیشتر ساعات روز به شما این امکان را میدهد تا کمپینهای تبلیغاتی موبایلیتان بسیار سریع به دست مخاطبان شما برسند.
قابلیت درک عادات مصرف کننده: دستگاه های تلفن همراه دارای شناسه منحصر به فرد هستند. با استفاده از این شناسهها میتوان عادات مصرفکنندگان هدف را مطالعه کرد.
پربازده بودن کمپینهای تبلیغاتی از لحاظ هزینه: تبلیغات موبایلی یکی از مقرون به صرفه ترین روشها برای دستیابی به مشتریان هدف شما است. هزینه کلی طراحی یک کمپین تبلیغاتی در این نوع تبلیغات در مقایسه با تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی بسیار کمتر است.
تعامل بیشتر با مشتریان: تعامل یکی از فاکتورهای مؤثر در بازاریابی شناخته میشود. افراد دوست دارند که در کمپینهای تبلیغاتی همراه با مسابقات، بازیها و … شرکت داشته باشد. استفاده از گیمیفیکیشن و سایر ویژگیها باعث تعامل بیشتر مخاطبان با برند در تبلیغات موبایلی میشود.
دستیابی فوری به نتایج: نتایج فوری: از آنجایی که کاربران تلفن همراه هر کجا که میروند موبایل و یا تبلت خود را نیز به همراه دارند، شانس دیدن آگهی در این وسیلهها در مقایسه با لپتاپها و یا سایر روشهای سنتی برای تبلیغ مانند بنر و یا تلویزیون بیشتر است. لذا کاربران سریعتر به تبلیغ عکسالعمل نشان داده و دسترسی به نتایج تبلیغ سریعتر میشود.
بیشتر بخوانید: طراحی کمپین تبلیغاتی در تلگرام: پیشنیازهای استفاده از یک ابزار رایگان و کاربردی
مدلهای مختلف تبلیغات موبایلی
تبلیغات موبایلی مدلهای مختلفی دارد. در زیر ۳ مدل رایج در این نوع تبلیغ را برایتان معرفی کردهایم:
۱) تبلیغات کلیکی ( PPC )
در این نوع تبلیغ به ازای هر کلیک بر روی تبلیغ، هزینه پرداخت میشود.
۲) تبلیغات نصبی ( CPI )
در این نوع تبلیغ که برای برنامهها صورت میگیرد، به ازای هر نصب هزینه پرداخت میشود.
۳) تبلیغات بر اساس عمل انجام گرفته ( CPA )
در این نوع تبلیغات، باید کاربر در نهایت یک عملی مانند عضویت در خبرنامه و … را انجام دهد.
برخی از اصطلاحات تبلیغات موبایلی که باید بدانید
تبلیغات موبایلی نیز مانند دیگر دستهبندیهای تبلیغات اصطلاحات خاصی دارد. در ادامه با چند مورد از اصطلاحات اساسی در این زمینه آشنا میشوید:
۱) مزایده آنی ( RTB )
مزایده آنی یا RTB همان خرید و فروش جایگاههای نمایش تبلیغات به صورت و مزایدهای است.
۲) شبکه تبلیغاتی
منظور از شبکه تبلیغاتی، سازمانهایی است که خدمات فروش را برون سپاری میکنند.
۳) میز تجارت ( ATD )
میز تجارت به بخشی از آژانس تبلیغاتی اشاره دارد که خرید موجودی آگهی توسط مشتری را تسهیل میکند.
۴) سکوی طرف تقاضا ( DSP )
DSPیک استاندارد دیجیتال است که برای خرید رسانههای متمرکز و جمع شده از منابع مختلف کار میکند.
۵) پلتفرمهای استفاده شده در موبایل
پلتفرمهای موبایلی میتوانند برای هدف قرار دادن تبلیغات شما استفاده شوند. به طور کلی ۲ نوع پلتفرم برای استفاده وجود دارد:
- وب موبایلی: این نام متعلق به صفحات وبی است که متناسب با اندازه صفحه موبایل ( هم تلفنهای هوشمند و همتبلتها ) مرتب شدهاند. این پلتفرم از این نظر دارای اهمیت است که امروزه کاربران بیشتر ترجیح میدهند به کمک دستگاههای تلفن همراه خود به صفحات وب دسترسی داشته باشند.
- درون برنامهای: برنامه یا همان application تقریباً بر روی موبایل تمامی کاربران قرار گرفته است. تبلیغات درون برنامهای به تبلیغاتی اطلاق میشود که در این برنامهها قابل مشاهده هستند.
بیشتر بخوانید: تبلیغات در گوگل: نردبانی به سمت موفقیت و دیده شدن در کنار سایر رقبا
نظر شما دربارهی تبلیغات موبایلی چیست؟ آیا کسبوکارهای ایرانی آنطور که باید به این نوع تبلیغات توجه میکنند؟
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
اقتباس شده از: mobileads