- ۱) متدلوژی استارتآپ ناب را یاد بگیرید
- ۲) مشتریان هدف خود را شناسایی کنید
- ۳) به ایدهی خود فکر کنید
- ۴) پذیرندگان آغازین خود را شناسایی کنید
- ۵) نمونهی ساده محصول را روی کاغذ تهیه کنید
- ۶) مسیر حرکت کاربر را طراحی کنید
- ۷) از بوم مدل ناب استفاده کنید
- ۸) شخصیت مشتریان خود را طراحی کنید
- ۹) در بخش نهم از چک لیست شروع استارت آپ پروتوتایپ ایجاد کنید
- ۱۰) تناسب میان محصول و بازار
- ۱۱) اهداف کسب وکار خود را تنظیم کنید
- ۱۲) تحقیق و بهبود
کارشناسان معتقدند هرگز فرصتی از این بهتر برای کارآفرینی وجود نخواهد داشت.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
هزینهی شروع یک کسب وکار تکنولوژی محور تا ده برابر کاهش یافته است، تعداد ابزارهایی که به شما کمک میکنند تا کسب وکار خود را رشد دهید، بیشمار شده و دستیابی به سرمایهگذاران نیز سادهتر شده است.
اگر به دنبال ورود به دنیای جذاب و اما ترستاک کارآفرینی هستید، در ادامه چک لیست شروع استارت آپ و حرکت از سمت ایده به سمت رشد و تکامل را مشاهده میکنید.
۱) متدلوژی استارتآپ ناب را یاد بگیرید
استارتآپ ناب یکی از روشهای توسعهیافتهای است که به دنبال سادهسازی فرآیند ساخت، اندازهگیری و بازخورد از مشتری است.
برای اینکه مفاهیم استارتآپ ناب را به خوبی یاد بگیرید، کافیست که در یک دورهی جامع آموزش آن شرکت کنید و یا کتابهای آموزشی در این مورد را مطالعه کنید. وبلاگهای افرادی همچون اریک رایز، آش موریا، استیو بلنک و برنت کوپر را مطالعه کنید. این وبلاگها بهترین منابع آموزشی برای استارتآپ ناب محسوب میشوند. اما اگر به دنبال منابع فارسی زبان هستید میتوانید این مطلب از وبلاگ شبتا و سایر وبلاگهای فارسی همچون وبلاگ دکتر استارتآپ دیدن کنید.
بعد از آشنایی با این فرم از تفکر سیستمی، خواهید آموخت که کسب وکار خود را به شیوهای صحیح شروع کنید.
۲) مشتریان هدف خود را شناسایی کنید
زمانیکه به یک ایدهی خیلی خوب دست یافتید، باید بتوانید اطلاعات کافی راجع به مخاطبان هدف، مشکل اساسی آنها و رفتارهای فعلی مردم توجه کنید. تحقیق و کاوش را زمانی باید متوقف کنید که بخش مشتری و مشکلات آنها را به خوبی شناسایی کردید.
این بخش یکی از مهمترین کارهایی است که قبل از شروع کسب وکار باید در نظر گرفته شود. وبلاگ کیسمتریک که توسط نیل پاتل مدیریت میشود، به صورت جامع به این موضوع میپردازد.
۳) به ایدهی خود فکر کنید
سومین مورد از چک لیست شروع استارت آپ به بررسی ایده برمیگردد. حال که مشتریان خود را به خوبی شناسایی کردهاید، به مقایسه مشکل و راهحلی که ارائه دادهاید، بپردازید.
با آنها مصاحبه کنید و ببینید نظرشان راجع به ایدهی شما چیست؟ این فرآیند برای بررسی میزان تقاضا برای سرویس شما بسیار موثر است.
۴) پذیرندگان آغازین خود را شناسایی کنید
همزمان که به ایده و میزان تقاضا برای آن فکر میکنید، به دنبال پذیرندگان آغازین نیز باشید. اینها کسانی هستند که نسبت به محصول شما به شدت هیجانزده هستند، یک نیاز اساسی در خود نسبت به آن حس میکنند و در مورد محصول شما بیوقفه صحبت میکنند.
آنها اولین ایمانآورندگان به شما خواهند بود، جستجوی خود را ادامه دهید تا به آنها برسید.
۵) نمونهی ساده محصول را روی کاغذ تهیه کنید
هنگامیکه از ایدهی خود مطمئن شدید، بسیار مهم است که سرویس موردنظرتان را به صورت دستی و به سادهترین شکل ممکن ارائه دهید.
این فرآیند ممکن است در ابتدای مسیر ناکارآمد و تلف کردن وقت به نظر برسد، اما به شما در طراحی مسیر حرکت کاربران و چرخه عمر محصول کمک خواهد کرد.
۶) مسیر حرکت کاربر را طراحی کنید
بعد از اینکه یک نمونهی ساده از ایدهی خود طراحی کردید، باید بتوانید مسیر حرکت کاربر را پیشبینی کنید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، این فرآیند چگونگی استفادهی کاربر از محصول شما را از ابتدا تا انتها نشان میدهد. در واقع در این مرحله، شما لیستی از اهداف و اقداماتی را که در مسیر خود طی خواهید کرد را یادداشت میکنید.
۷) از بوم مدل ناب استفاده کنید
خوب! شما مشکل، راهحل و مسیر حرکت مشتریان مختلف را مورد بررسی قرار دادید و شروع به ساخت نمونهی اولیه کردهاید. باید به موارد دیگری همچون مزیت رقابتی، درآمدها و هزینهها نیز توجه کنید.
در این مرحله از چک لیست شروع استارت آپ ، شما به تجزیه تحلیل رقبا، بازار و بسیاری از موارد دیگر دست مییابد. این بوم یک دید کلی از فعالیتهایی که باید انجام دهید، در اختیار شما قرار میدهد و به شما کمک میکند تا کسب وکار خود را در یک قاب مشاهده کنید.
۸) شخصیت مشتریان خود را طراحی کنید
بعد از اینکه تمام فعالیتهای ذکر شده را انجام دادید، زمان آن فرا رسیده که شخصیت مشتریان خود را طراحی کنید. این طراحیها باید براساس تحقیقات بازار و اطلاعات واقعی از مشتریان موجود طراحی شوند.
هنگامیکه این شخصیتها را طراحی میکنید باید دقت کنید که به الگوهای رفتاری، انگیزهها و اهداف مشتریان به اندازهی کافی دقت داشته باشید.
۹) در بخش نهم از چک لیست شروع استارت آپ پروتوتایپ ایجاد کنید
پروتوتایپ یا نمونهی اولیه سادهترین مدل عملکردی محصول شما است که تمام فعالیتهای اساسی که محصول اصلی باید شامل شود، را داراست. در این مرحله باید از توسعهدهندگان، مهندسان و طراحان برای ساخت نمونهی اولیه کمک بگیرید تا برای شما پروتوتایپی طراحی کنند که در آینده قابل توسعه باشد.
نمونهسازی یا پروتوتایپ اغلب مابین سه تا نه ماه طول میکشد که زمان دقیق آن بستگی به پیچیدگی یا سادگی محصول شما دارد.
۱۰) تناسب میان محصول و بازار
بهترین تیمها با بهترین محصولات شکست میخورند، اگر نتوانند بازار مناسبی برای محصولات خود تعیین کنند.
تناسب میان محصول و بازار به معنی پیدا کردن محصولی است که مخاطبان هدف شما به دنبال آن هستند. یک استارتآپ باید به طور مداوم با مشتریان خود صحبت کند، از آنها ایده بگیرد و به بهبود محصولش بپردازد.
۱۱) اهداف کسب وکار خود را تنظیم کنید
بعد از اینکه تمامی مراحل گفته شده را انجام دادید و محصولی را به بازار ارائه دادید که مشتریان واقعا آن را میخواهند، میتوانید برای رشد آماده شوید. رشد با تنظیم اهداف تجاری بلندپروازانه آغاز میشود.
نه تنها برای کسب وکارتان، بلکه هر یک از اعضای تیم نیز میبایست هدفهای خود را براساس اهداف آن کسب وکار تعیین کند.
۱۲) تحقیق و بهبود
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
آخرین مرحله از چک لیست شروع استارت آپ مرحلهی تحقیق و بهبود است. در حالی که تلاش برای رشد بسیار ارزشمند است، اما باید قبل از آن به سه چیز توجه کنید:
- جمعآوری دادهها
- تجزیهوتحلیل دادهها
- تلاش برای بهبود