مدیریت تولید

۵ عادت اکتسابی و ویژگی ذاتی برای کسب موفقیت در مدیریت تولید

خط تولید هر کسب و کار مانند نوار قلبی یک انسان همواره باید پویا و در حال حرکت باشد. میزان و کیفیت تولید محصولات کسب و کار به اندازه‌ای اهمیت دارد که برای مدیریت و نظارت بر آن یک عنوان شغلی متمایز در نظر گرفته شده است. در هر شرکت و کسب و کاری، مدیریت تولید این وظیفه خطیر را به عهده گرفته و با خلاقیت و برنامه‌ریزی در تلاش برای جان بخشی به روند تولید محصولات است. اگر در حال حاضر شما به عنوان یک مدیر تولید فعالیت داشته و یا دوست دارید که در آینده در چنین سمتی مشغول به کار باشید، بهتر است با برخی پیش‌نیاز‌های کلیدی آن آشنا شوید.

ابزار برنامه‌ریزی بازار با اکسل

یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپین‌ها در کانال‌های مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه‌ مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده … 

 

فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان

 

در این مطلب قصد داریم تا به معرفی ویژگی‌های شخصیتی و همچنین عادات خاص مدیران تولید موفق و حرفه‌ای بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

۵ ویژگی مهم شخصیتی در مدیریت تولید

همانند هر سمت شغلی دیگری، قبول مسئولیت در مدیریت تولید نیز نیازمند داشتن برخی ویژگی‌های اخلاقی و درونی است. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین موارد آن می‌پردازیم.

  • مهارت‌های رهبری: در برخی از شرکت‌ها، مدیران تولید وظیفه هدایت بیش از ۶۰ کارمند را در یک محیط سریع و پویا به عهده دارند. در چنین شرایطی ایفای وظیفه مدیریت و رهبری چندان کار ساده‌ای نیست. اگر قصد فعالیت در نقش مدیریت تولید را دارید، باید با مهارت‌هایی چون تصمیم‌گیری در شرایط دشوار، انگیزش کارکنان و تکنیک‌های رهبری آشنا باشید. بدون شک ایجاد یک رابطه مناسب با کارکنان می‌تواند از هر جهت بازده بخش تولید را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: ۷ سبک رهبری رایج و نحوه تشخیص سبک رهبری خودتان

 

  • مهارت‌های ارتباطی قوی: جیمز هیومز، نویسنده آمریکایی در این مورد چنین می‌گوید: «هنر ایجاد ارتباط همان زبان رهبری و مدیریت است». بدون شک هیچ مدیری نمی تواند بدون داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی از عهده وظیفه سنگین خود برآید. یک مدیر تولید باید همواره با ایجاد ارتباط با کارمندان خود، اهداف تجاری و اصلی را به آنان گوشزد کرده و ذهنیت کل زیرمجموعه را با خود یکسان نماید.

 

آموزش مدیریت تولید

  • دانش کافی از استانداردهای تولید: برخلاف دو ویژگی پیش که جنبه عمومی‌تری داشتند، این ویژگی به نوعی مخصوص علاقه‌مندان و شاغلان در سمت مدیریت تولید است. هر مدیر تولید باید کاملاً با استانداردهای صنعت خود آشنا بوده و در هنگام نظارت بر کیفیت محصولات به استاندارد بودن آنها توجه کند. برای مثال یک مدیر تولید محصولات غذایی باید با استاندارد BRC آشنا باشد. این در حالی است که یک مدیر تولید محصولات پزشکی و دارویی باید تمرکز خود را بر روی استانداردهای GMP، ISO و همچنین FDA قرار دهد. پیش از پذیرش مسئولیت مدیریت تولید، حتماً اطلاعات کافی و مناسبی از تمام استانداردهای موجود در صنعت خود کسب کنید.
  • رویکردهای بهداشتی و ایمنی: آیا می‌توان به سطح بهداشت و ایمنی کارمندان و کارگران شاغل در بخش تولید یک کسب و کار بی‌اهمیت بود؟ البته که نه! بدیهی است که مدیران تولید باید از آخرین سیاست‌ها و رویکردهای بهداشتی و ایمنی در محل کار آگاه بوده و قسمت تحت هدایت خود را با این قوانین و سیاست‌ها سازگار کنند. قسمت تولیدی محلی با خطرات بالقوه بسیار است. در نتیجه به عنوان مدیر این بخش وظیفه دارید تا احتمال وقوع این خطرات را به حداقل رسانده و از کارگران و کارمندان خود در برابر آنها محافظت کنید.
  • مهارت‌های سازمانی قوی: مدیریت تیم بزرگی از کارمندان و کارگران درکنار توجه به استانداردهای آن کار آسانی نبوده و نیازمند بهره‌مندی از مهارت‌های سازمانی قدرتمندی است. از همین رو داشتن چنین مهارت‌هایی یکی دیگر از پیش‌نیازهای کلیدی در بخش مدیریت تولید به شمار می‌رود. مهارت‌های سازمانی و گروهی نه‌تنها برای مدیران، بلکه برای کارمندان این بخش نیز پیش‌نیازی مهم است. در نتیجه در هنگام مصاحبه و استخدام افراد جدید برای بخش تولید، به این موضوع نیز توجه داشته باشید.

۵ عادت روزانه یک مدیر تولید موفق

برای کسب موفقیت به عنوان یک مدیر تولید، تنها داشتن ویژگی‌های شخصیتی و ذاتی کافی نیست. یک مدیر تولید به ندرت یک روز تکراری و کسل‌کننده را پشت سر می‌گذارد و اغلب ایام هفته این افراد پر از چالش‌ها و موقعیت‌های تصمیم‌گیری اساسی است. از این رو مدیران موفق بخش تولید معمولاً در طول زندگی عادت‌های خاصی را برای خود تعریف می‌کنند. در ادامه به بررسی ۵ مورد از مهم‌ترین این عادات می‌پردازیم.

۱- آشنایی با زیر و بم هر محصول

یک مدیر تولید ماهر و موفق می‌تواند حتی بدون مطالعه دفترچه راهنمای یک محصول، استادانه درون آن را شکافته و نحوه عملکرد هر بخش داخلی آن را شرح دهد. حتی مهم نیست که یک محصول تا چه اندازه‌ای جدید و بدیع باشد. عادت اول مدیران موفق تولید کسب اطلاعات دقیق در مورد هر محصولی( خواه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و غیره) است. چرا که یک مدیر لایق باید به تمامی قلمرو و عناصر تحت هدایت خود آشنا باشد.

 

مدیر تولید موفق

۲- توانایی بهبود ایرادات

در مبحث مدیریت تولید چیزی به نام «یک روش همیشگی» وجود ندارد. در طول فرآیند تولید ممکن است مشکلات و ایرادات بسیاری حاصل شود. یک مدیر موفق همواره آماده پذیرش راه حل‌های جدید و رفع ایرادات به وجود آمده در هر یک از بخش‌ها است.

۳- رسیدگی فوری به مسائل

در صورت بروز مشکل در خط تولید، با گذشت هر ثانیه خسارت سنگینی بر کسب و کار وارد خواهد شد. مدیران تولید عادت دارند تا در اسرع وقت و بدون معطلی به مشکلات به وجود آمده واکنش نشان داده و در جهت حل آنها اقدام نمایند.

۴- شکوفایی کار تیمی

در قسمت ویژگی‌های ذاتی مدیران تولید، به اهمیت توانایی برقراری ارتباط با کارکنان اشاره کردیم. یک مدیر موفق تولید علاقه‌ای به تعریف و تمجیدهای شخصی نداشته و در عوض انرژی خود را برای شکوفایی هر چه بیشتر کاری گروهی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین مزایای کار تیمی در کسب‌وکار

 

۵- همیشه پر سرعت و رو به جلو!

دنیای ساخت و تولید، دنیایی پویا و در حال حرکت است و از همین رو مدیران تولید عادت دارند تا همیشه با زمان حرکت کنند. یک مدیر تولید موفق هیچ گاه از زمان عقب نمی‌ماند و همیشه برای آینده حیطه کاری خود برنامه‌های کوتاه و بلند مدتی تدارک می‌بیند.

ویژگی‌های ذاتی، عادت‌های اکتسابی

برای دستیابی به موفقیت در نقش مدیریت تولید، برخی ویژگی‌های شخصیتی و البته عادات روزانه می‌توانند بسیار موثر واقع شوند. در این مطلب سعی داشتیم تا پیش‌نیازهای جامع و کلی یک مدیر تولید موفق را بررسی کنیم. به نظر شما صفات و عادات بیان شده در این مقاله می‌تواند برای موفقیت در مدیریت تولید کافی باشد؟ برای پیشرفت در این نقش مهم چه ویژگی‌های دیگری مورد نیاز است؟ تجارب خود را با ما در میان بگذارید.