در بازار داغ استارتآپها و کسبوکارهای نوپا، همیشه مسائل مالی به چشم میخورند. ممکن است برخی از این کسبوکارها با ایدههای خاص و ناب خود ظرفیت تبدیل شدن به یک کسبوکار بزرگ، کارآمد و سودآور را داشته باشند. اما تا زمانی که یک ایده توانایی جذب سرمایه گذار و تأمین منابع ابتدایی خود را نداشته باشد، هیچگاه فرصت رشد نیز نخواهد داشت. در این مقاله سعی داریم تا به بررسی روشهای سادهای برای جذب منابع مالی برای استارتآپها و کسبوکارهای نوپا بپردازیم. برای آشنایی با این روشها، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
۷ روش برای جذب سرمایه گذار
برخی کسبوکارها با وجود ایدههای جذاب و خاص، همواره در جلسات توجیهی سرمایهگذاران شکست خورده و موفق به متقاعد کردن آنها نمیشوند. حتی ممکن است چند شکست پیاپی باعث شود که صاحب ایده از ادامه دادن تلاش برای آن دست بردارد! در حالی که با چند تکنیک ساده شاید این مشکل به ظاهر بزرگ قابل حل شدن باشد! در ادامه به معرفی چند تکنیک کاربردی برای جذب سرمایه گذار خواهیم پرداخت.
شبکهسازی کنید
یکی از روشهای جلب توجه سرمایهگذاران، شرکت در سمینارها و رویدادهای مشابه با کسبوکار شما است. بدون شک در میان شرکتکنندگان این رویدادها، سرمایهگذارانی به دنبال یافتن ایدههای ناب هستند. با حضور در چنین شرایطی میتوانید با شبکهسازی و آشنایی با افراد مرتبط بیشتر، کلیاتی از ایده خود را به آنها بیان کنید. اگر این سرمایهگذاران به ایده شما علاقهمند شوند، به طور اختیاری بحث را ادامه خواهند داد. حضور در سمینارها، نمایشگاهها و رویدادهای مرتبط با فعالیت شما، یکی از سادهترین روشها برای یافتن سرمایهگذار است.
پیش از هر چیزی، نتایج را نشان دهید
در هر کسبوکاری با یک چرخه مواجه هستیم که شکستن آن کار سادهای نیست: شما برای کسب مشتری نیازمند پول هستید و برای به دست آوردن پول باید مشتری داشته باشید! اغلب کسبوکارها در ابتدای راه و بدون داشتن مشتری و کاربر، به دنبال جذب سرمایه گذار می روند. هنگامی که سرمایه گذاران یک کسبوکار را بدون مشتری و کاربر میبینند، ناخودآگاه تمایل کمتری از خود برای تأمین بودجه آن نشان میدهند. توصیه میکنیم که پیش از اقدام به جذب سرمایهگذار، ابتدا بخشی از بودجه اولیه خود را برای به دست آوردن مشتری تخصیص دهید تا پیش از آغاز مذاکرات خود با سرمایهگذاران، محصول و یا خدمات شما دارای کاربر باشند. سرمایهگذاران ترجیح میدهند تا از موفقیت ایده شما اطمینان حاصل کنند و بهترین روش برای انجام این کار، نشان دادن مشتریان واقعی در حال استفاده از آن محصول و ایده است!
بیشتر بخوانید: استراتژی مذاکره: چگونه در مذاکرات حساس و مهم هوشمندانه و مشخص عمل کنیم؟
از سرمایهگذاران مشاوره بخواهید
اغلب مذاکرات صاحب ایده با یک سرمایهگذار شبیه به جلسات خشک و سردی است که در آن یک سمت برای دریافت کمکهای مالی به طرف دیگر معامله التماس میکند! این در حالی است که برای جذب سرمایه گذار ابتدا باید ایدهها و راهکارهای آنها را نیز مد نظر قرار دهید تا این روند سادهتر شود. به عنوان مثال به جای این که به سرمایهگذار اطمینان دهید که این ایده آنها را ناامید نخواهد کرد، بهتر است از آنها درخواست مشاوره کنید تا ایده خود را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید. علاوه بر استفاده از ایدههای سرمایهگذاران، در این تکنیک شما قادر خواهید بود تا نوعی حس مشترک بین خود و سرمایهگذار به وجود آورده و احتمال موفقیتتان را افزایش دهید.
همبنیانگذار داشته باشید
هنگامی که به یک سرمایه گذار مراجعه می کنید، شما تنها محصول خود را به او ارائه نخواهید کرد؛ بلکه تیم شما نیز به صورت خودکار در کنار محصولتان ارائه خواهد شد. اغلب سرمایهگذاران به یک همبنیانگذار با استعداد اهمیت بسیاری میدهند. داشتن یک همبنیانگذار امتیاز بسیار بیشتری نسبت به یک موسس واحد دارد. البته این همبنیانگذار نمیتواند هر شخصی و با هر ویژگی دلخواهی باشد! انتخاب یک رهبر مناسب برای استارتآپ و کسبوکار فرآیند بسیار حساس و ظریفی است. یک همبنیانگذار نامناسب میتواند بدتر از نداشتن همبنیانگذار بوده و به تیم شما ضربه بزند. با این حال اگر موفق به یافتن یک همبنیانگذار مناسب باشید، روند جذب سرمایه گذار نیز بسیار سادهتر خواهد شد.
روند بازگشت سرمایه را به صورت شفاف شرح دهید
هرچند که ممکن است یک سرمایهگذار به موفقیت و کاربردی بودن ایده شما ایمان داشته باشد؛ اما در نهایت برای او سرمایهگذاری هدفی برای دستیابی به یک سود بیشتر است. چرا که در غیر این صورت نام این کار نه یک سرمایهگذاری، بلکه یک کار خیر بدون چشمداشت است! بنابراین لازم است تا در جلسات خود با سرمایهگذاران تا جای ممکن با جزئیات کامل روند و چگونگی بازگشت سرمایه را شرح دهید. شاید مدل کسبوکار شما بسیار جذاب و وسوسهانگیز باشد، اما سرمایهگذاران به دنبال دانستن این هستند که این مدل در نهایت چه دستاورد مالی برای آنها خواهد داشت. برای جذب سرمایه گذار و کسب علاقه آنها، قسمتهای پرمنفعت برای سرمایهگذاران را برجسته و شفافتر کنید.
به دنبال جذب سرمایه گذار مشتاق همکاری باشید
دریافت وجوه مالی و مادی از سرمایهگذاران بسیار خوب است ( و از نظر واقعبینانه، این همان چیزی است که هر کسبوکاری از یک سرمایهگذار انتظار دارد!). اما یک سرمایهگذار خوب، چیزی بیش از منابع مالی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. این سود میتواند یک مشاوره و یا حتی ایجاد یک پل ارتباطی با صنعت و یا حوزه دانش و علمی باشد. در نهایت چنین سرمایهگذاری ارزشی بیش از سود مالی برای شما خواهد داشت.
میزان تعامل کاربران و سایر معیارهای خود را به اشتراک بگذارید
همانطور که اشاره کردیم، در صورتی که سرمایهگذاران علاقه و استفاده مردم از محصولات شما را به چشم خود ببینند، تمایل بیشتری برای سرمایهگذاری خواهند داشت. از همین رو، استفاده از دادههای به دست آمده توسط کاربران بهترین راه برای آغاز جذب سرمایه گذار است. نمایش نقل قول و نظرات کاربران، میزان پرداختهای انجام شده توسط آنها، مدت زمان استفاده از محصول شما توسط مشتری، تعداد دفعات خرید و یا دانلود نرمافزار شما و یا هر داده دیگری که نشان از محبوبیت رو به رشد ایده شما داشته باشد، برای سرمایهگذاران جذاب خواهد بود.
بیشتر بخوانید: مذاکره تجاری: ۷ نکته طلایی برای پیروزی در مذاکرات برای مدیران
امید برای رشد ایده و خلق یک کسبوکار بزرگ
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
در این مقاله به صورت مختصر چند تکنیک ساده برای جذب سرمایه گذار را به شما معرفی کردیم. با استفاده از این تکنیکها، شانس بیشتری برای کسب سرمایه اولیه و رشد کسبوکار خود خواهید داشت. آیا پیش از این تجربه تلاش برای جذب سرمایهگذار را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران شبتا به اشتراک بگذارید.