- بازاریابی سبز چیست؟
- آیا مصرفکنندگان حاضر هستند برای محصولات سازگار با محیطزیست پول بیشتری پرداخت کنند؟
- سوءاستفاده از این مفهوم جدید بازاریابی نتیجهی معکوس دارد
- ۴ استراتژی برای جلب اعتماد مردم به بازاریابی سبز کسبوکار شما
- ۱) گفتههای خود را عملی کنید
- ۲) شفاف باشید
- ۳) مردم را جهت حفظ محیطزیست تشویق کنید
- ۴) بر مشکلات اصلی و حیاتی تمرکز کنید
پنجاه سال قبل اکثریت جمعیت جهان نسبت به سلامت زیستمحیطی خود بیاعتنا بودند، در واقع میتوان گفت اصلا اطلاعی از چنین مفاهیمی نداشتند. بسیاری از محصولات در سال ۱۹۶۰ بدون توجه به خطراتی که برای سلامتی انسانها و سایر موجودات داشتند ساخته میشدند.
یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپینها در کانالهای مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده …
فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان
در سال ۱۹۶۲ برای اولین بار راشل کارسون کتابی با عنوان “بهار خاموش” را برای آگاهسازی مردم از محصولات مضر منتشر کرد و آغازگر جنبش زیستمحیطی جهان شد.
سال ۱۹۶۵ کتاب دیگری با عنوان “ناامن در هر سرعتی” توسط رالف نادر منتشر شد که بر روی آلودگیهای تولیدشده توسط خودروها، عدم ایمنی و بیمیلی صنعت خودرو برای بهبود وضعیت آن متمرکز بود. این دو محقق برای اولین بار به حمایت از مصرفکننده در برابر شرکتهای بزرگ به پا خواستند که میتوان منشا بازاریابی سبز امروزی را به آن دوران و آن کتابها تعمیم داد.
بازاریابی سبز چیست؟
بازاریابی سبز با هدف ساخت محیط زیست سالم جمعی بنیان گذاشته شده است. این نوع از بازاریابی طیف گستردهای از فعالیتها همچون اصلاح و بهبود محصول، تغییر فرآیند تولید، بستهبندیهای سازگار با محیط زیست و همچنین بهبود شیوههای تبلیغاتی را شامل میشود که در نهایت منجر به تحویل یک محصول سالم و موثر به جامعه میشود.
توجه به بازاریابی سبز از دو جهت برای کسبوکارها مهم و حیاتی است؛ اول اینکه فعالیتهای ارزشمند در جهت حفظ محیط زیست یک مزیت رقابتی مهم برای کسبوکارها محسوب میشوند، زیرا در ذهن مشتریان تاثیر مثبتی دارند.
دوم اینکه کسبوکارها با این مزیت رقابتی میتوانند منحصربهفرد شوند و استراتژیهای مختلفی را جهت گسترش و توسعهی برند خود به عنوان خود به عنوان یک برند لوکس اعمال کنند.
آیا مصرفکنندگان حاضر هستند برای محصولات سازگار با محیطزیست پول بیشتری پرداخت کنند؟
هدف بازاریابی سبز اینست که با ارائهی ارزش بیشتر از جنبهی زیست محیطی توجه مشتری را به خود جلب کند و به وی بفهماند که این برند به تمام جنبههای زندگی مشتریانش اهمیت میدهد و مشتری نیز به هنگام تصمیم خرید یک امتیاز ویژه برای این برند در نظر بگیرد.
اما این موضوع بیانگر رضایت مشتریان برای پرداخت بیشتر به این برندها نیست. با اینحال، بسیاری از افراد معتقدند برندهای سبز برندهای لوکسی هستند که مشتریان محصولات آنها را حتی با قیمت بیشتر به محصولات دیگر برندها ترجیح میدهند.
این مسئله باعث شد تا شرکت مشهور تحقیقات بازار به نام نیلسون تحقیقی را در این زمینه انجام دهد. این نظرسنجی از ۳۰۰۰۰ مصرفکننده از ۶۰ کشور جهان صورت گرفت. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که:
- ۵۵٪ از مصرفکنندگان حاضر به پرداخت اضافی برای محصولات و خدماتی هستند که متعهد به تاثیر اجتماعی و زیستمحیطی هستند.
- ۵۲٪ از مصرفکنندگان در شش ماه گذشته، حداقل یک محصول از محصولات شرکتهای متعهد به مسئولیت اجتماعی خریداری کردهاند.
- نکتهی جالب این تحقیق آنجاست که مصرفکنندگان آسیا، آمریکای لاتین و شرق میانه (حدود ۶۵٪) نسبت به اروپا و شمال آمریکا تمایل بیشتری برای محصولات سبز دارند و حاضرند برای آن هزینههای اضافی پرداخت نمایند.
سوءاستفاده از این مفهوم جدید بازاریابی نتیجهی معکوس دارد
در حالیکه بازاریابی سبز در حال توسعه و رشد است و روز به روز بر تعداد مصرفکنندگانی که تمایل به خرید از شرکتهای سبز دارند افزوده میشود؛ اما محدودیتهایی نیز در این زمینه وجود دارد.
مابین ادعاها و محصولات برخی از برندها تناقض وجود دارد، در واقع بسیاری از کسبوکارها از فرصت استفاده کرده و به دروغ برخی کارهای مثبت را به خود الحاق میکنند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۲ برند صابون Down نشان حمایت از حیاتوحش داشت، اما تحقیقات گروههای زیست محیطی نشان داد که مادهای در این صابون وجود دارد که برای آبزیان سمی و بسیار خطرناک است. همین موضوع منجر به نابودی آن برند شد. لذا سوءاستفاده از این مفهوم میتواند تاثیرات بسیار مخربی در ذهن مشتریان شما داشته باشد.
۴ استراتژی برای جلب اعتماد مردم به بازاریابی سبز کسبوکار شما
سوءاستفادههایی که در طی زمان از این مفهوم صورت گرفته، منجر به کاهش اعتماد مردم حتی به کسبوکارهایی شده است که واقعا به دنبال تاثیرات مثبت در محیط زیستشان هستند. از همینرو در ادامه راهکارهایی جهت جلب اعتماد مردم به فعالیتهای زیستمحیطی آورده شده است.
۱) گفتههای خود را عملی کنید
بازاریابی سبز دارای دو بعد درونی و بیرونی است. در واقع، شما به عنوان کسبوکاری که نشان حمایت از محیط زیست دارید و مردم را نیز تشویق به حمایت از آن میکنید، باید علاقهمندی به محیط زیست را به عنوان فرهنگ سازمانی غالب شرکتتان در نظر بگیرید تا تمام مدیران، کارکنان و مشتریان به آن پایبند باشند.
به عنوان مثال، شما باید این اصل را در بستهبندی، تبلیغات و سایر فرآیندهای تولیدتان رعایت کنید.
۲) شفاف باشید
مصرفکنندگان زمانی که احساس کنند اطلاعاتی از آنها پنهان شده و یا ذرهای از اعتماد آنها سوءاستفاده شده، ناراحت میشوند. لذا هر اتفاق مربوط به فعالیتهای زیست محیطیتان را به آنها گزارش کنید.
به عنوان مثال، اگر از شیوهی حمایت از محیط زیست یک شرکت بزرگ لذت بردهاید و میخواهید آن را اجرایی کنید، با شفافیت تمام اطلاعات آن شرکت و فعالیتهایشان را گزارش کنید و خبر دهید که شما نیز میخواهید همین روند را در پیش بگیرید.
۳) مردم را جهت حفظ محیطزیست تشویق کنید
حفاظت از محیطزیست تنها از طریق تولید محصولاتی که آثار مخرب ندارند صورت نمیگیرد. به عنوان یک کسبوکار میتوانید راههای مختلفی را برای حمایت از محیط زیست انتخاب کنید. یکی از موثرترین و سادهترین راهها، تلاش برای آگاه کردن و تشویق کردن مردم به تغییر سبک زندگی خود به سبک زندگی سبز است.
اگر محصولی دارید که یک شیوهی استفادهی خاص، باعث زیستمحیطی شدن آن میشود، حتما آن را برای مردم توضیح داده و خواستار رعایت آن باشید.
۴) بر مشکلات اصلی و حیاتی تمرکز کنید
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
محصول سبز محصولی است که واقعا به حفظ محیط طبیعی کمک شایانی بکند. هر عملکردی نمیتواند منجر به شهرت شما در حفاظت از محیط زیست شود. لذا در انتخاب یک استراتژی مناسب برای حمایت از محیط زیست دقت کنید. دغدغهی امروز مردم برای نجات محیط زیستشان چیست؟ کمبود آب؟ گرمایش زمین؟ نجات حیوانات از مرگومیر؟ کدامیک بیشتر با برند شما مرتبط است؟ در کدام زمینه میتوانید بیشترین تاثیر مثبت را منجر شوید؟