نوشتن درباره برندسازی شخصی کار دشواری است. چرا که خواننده، شخص نویسنده را در مقام یک برند شخصی موفق میپندارد و همین موضوع سطح توقع او را افزایش میدهد. ولی بیایید بدون قضاوت درباره برندسازی شخصی صحبت کنیم. آیا به نظر شما برند شخصی قابل طراحی شدن است و یا میبایست به خودی خود شکل بگیرد؟
یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپینها در کانالهای مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده …
فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان
برندسازی شخصی شیوهای از برندسازی است که شخص به جای طراحی استراتژی برندسازی بر روی محصول یا خدمات خاص، این کار را بر روی شخصیت خود انجام میدهد و این همان تفاوت اصلی برندسازی شخصی و شهرت است.
هرچند نمیتوان بصورت کلی مرز مشخصی بین برندسازی شخصی و شهرت ایجاد کرد ولی باید گفت که برندسازی شخصی اغلب توسط افرادی صورت میگیرد که هنوز به جایگاه صحیحی دست نیافتهاند و با انجام شیوههای برندسازی شخصی به دنبال اخذ ان جایگاه هستند. برخی تفاوت بین برندسازی شخصی و شهرت را، مانند تفاوت دختری که به دنبال زیبایی به شیوههای مختلف است با دختری که ذاتا زیبا است، تعریف میکنند. البته من لزوما با این موضوع موافق نیستم چرا که حتی اگر مشهورترین افراد هم اصول برند شخصی را رعایت نکنند به سرعت شهرت خود را از دست خواهند داد.
برندسازی شخصی در دو دقیقه!
خوب! از وقتی شبکههای اجتماعی آغاز به کار کردند دیگر برندسازی شخصی دشواریهای گذشته خود را از دست داده است. همه تصور میکنند که میتوانند با داشتن یک اکانت اینستاگرام یا کانال تلگرام تبدیل به مشاوران بازاریابی و برندسازی و یا تخصصهای دیگر شوند. ولی در طول همین مسیر چنان اشتباهات فاحشی انجام میدهند که اعتبار خود را از بین میبرند چرا که به جای اینکه حرفشان در قلبها بنشیند نرخ موفقیت خود را با تعداد دنبالکنندگانشان میسنجند.
۵ اشتباهی که برندسازی شخصی شما را از بین می برد
منابع محدودی درباره برندسازی شخصی وجود دارند. بیشتر این منابع درباره اصول موفقیت و ساخت شخصیت هستند و در خلال نوشتههایشان به ساخت برندشخصی نیز گریزهایی زدهاند. از میان همه این منابع و همچنین تجربهی شخصیام، بعنوان کسی که شاهد افت و خیز برندهای شخصی بسیاری بودهام، ۱۰ اشتباه رایج برندسازی شخصی را با شما به اشتراک میگذارم.
۱- ماسک روی چهره خود را بردارید
اگر همین شماره یک را به خوبی انجام دهید دیگر نیاز نیست موارد بعدی را بخوانید. یک رنگ بودن، آموزهای است که در فرهنگ و مذهب ما نیز بارها به آن تاکید شده است و در سطح جامعه نیز ما از تعامل با چنین افرادی لذت بیشتری میبریم.
نگاهی به خوشنامان تاریخ بیاندازید، همه آنها افرادی بودهاند که صداقت داشتهاند و خودشان را عرضه کردهاند و نه چیزی که دوست داشتند مردم درباره آنها بدانند را.
در اغلب موارد با دیدن یک فرد مشهور از نزدیک که هزاران دنبال کننده در شبکههای اجتماعی دارد، تصویرمان از وی فرو میریزد. برای اینکه برند شخصی قوی داشته باشید، باید شخصیت قوی داشته باشید!
۲- برای همه کس، همه چیز نباشید!
خوب اشتباه فاحش بعدی این است که فکر میکنیم باید به همه لبخند بزنیم. همه را قبول کنیم. همه را دوست داشته باشیم.
در واقع منشا این رفتار را میتوان در ترس از عدم محبوبیت جستجو کرد (البته اگر بپذیریم که فرد دچار مشکلات روانی همچون مهرطلبی نباشد!)
شخصیت محکم خود را بسازید، حد انعطاف پذیری مشخصی را به خود قائل باشید و بر اساس آن رفتار کنید. این موضوع را با مهربان بودن اشتباه نگیرید، گاندی و نلسون ماندلا هم مهربان و دلسوز بودند ولی عقاید راسخی داشتند که هیچگاه از آنها کوتاه نیامدند.
۳- قبل از عکس العمل {خوب} فکر کنید
به لطف شبکههای اجتماعی دیده شدن در عرض چند ثانیه ممکن میشود. ولی دیده شدن به معنای تاثیرگذار بود نیست. نحوه ارتباط صحیح با مخاطبان خود را بیابید و در انتخابهایتان دقت کنید.
برای مثال اگر کسی از شما دعوت میکند تا در کمپینی او را همراهی کنید همه عواقب ماجرا را در نظر بگیرید. مطمئن باشید که اگر قبول میکنید در کمپین حضور پیدا کنید، آن کمپین با شخصیت و کاریزمای شما سازگار باشد در غیراینصورت طوری رفتار نکنید که فرد متقاضی شما را بعنوان فردی مغرور و خود بزرگ بین بشناسد و به دیگر معرفی کند. مرز بسیاری نازکی در محبوبیت وجود دارد که برندسازی شخصی شما برپایه آن استوار خواهد شد.
مثال دیگر زمانی است که میخواهید به انتقادات و توهینها علیه خود پاسخ دهید، همواره میبایست متانت به خرج بدهید، دیگران را سانسور نکنید و با احترام در مقابل انتقادها پاسخگو باشید. همین رفتارهای جزئی هستند که در طول زمان برند شخصی شما را خواهند ساخت.
۴- کافی و به موقع صحبت کنید
بسیاری از افراد برای اینکه بیشتر دیده شوند زیاد حرف میزنند و همین آفت شخصیت آنها میشود. به کامنتهای وبلاگ تک به تک و اضافی پاسخ میدهند، روی پستهای خود در شبکههای اجتماعی نظر دهی میکنند، به توییتهای خود ریپلای میزنند و …
این رفتار سریعا این موضوع را منتقل میکند که شما تشنه شنیده و دیده شدن هستید! پس کوتاه بیایید و کافی و به موقع صحبت کنید تا حرفهای تر به نظر برسید.
۵- نتیجهگرا و تحلیلی عمل کنید
کار سختی است! ممکن است مدتها غرق جمع کردن دنبال کننده و جذب محبوبیت باشید ولی پرسیدن این سوال از یادتان رفته باشد که چرا به دنبال ایجاد برندسازی شخصی هستم و با آن چه کار خواهم کرد؟ این سوال خوبی است ولی اغلب بدلیل لذتی که لایکهای اینستاگرام، تعریف ها و تمجیدها و … به ما میدهند از پاسخ دادن به آن طفره میرویم. کلاه خود را قاضی کنید!
از همه آنچه که بیان شد …
یک نتیجه مهم میگیرم و آن اینکه ساخت برند شخصی کار سادهای نیست و سادهترین راه برای آن خودداری از برخی اشتباهات و مهمتر از همه خودِ خود بودن است. شما چگونه فکر میکنید؟ آیا به برندسازی شخصی معتقدید یا فکر میکنید یک شخصیت واقعی رفتارهایش هستند که او را به یک برند واقعی تبدیل میکنند؟