مسلماً وفاداری مشتری، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کسبوکارهای امروزی است. تکرار فرآیند خرید و کسبوکار سبب علاوه بر اینکه سبب رونق کسبوکار و تحقق اهداف مالی و بازاریابی کسبوکار میشود، سبب میشود تا از طریق بازاریابی و تبلیغات دهان به دهان مشتریان بیشتری به کسبوکار جذب شوند، که نتیجه آن افزایش وفاداری مشتری و داشتن مشتریان وفادار میباشد. از دست دادن مشتری و کاهش وفاداری مشتری سبب میشود که کسبوکار با مشکلاتی مواجه شود که ممکن است بقای کسبوکار را تحت شعاع قرار دهید. در این نوشته سه نکته وجود دارد که میتواند سبب افزایش وفاداری مشتری شود. کافی است این نکات را فرا گرفته و در کسبوکار خودتان عملی کنید.
یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپینها در کانالهای مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده …
فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان
۱- برقرار ارتباط شخصی با هر یک از مشتریان
وفاداری مشتری بیشتر از اینکه به نفع مشتری باشد به نفع شما است. مردم همیشه تمایل دارند تا به یک برند متعهد باشند، در صورتی که متعقد باشند که یک رابطه واقعی و دو طرفه سودمند ایجاد کردهاند. سعی کنید تا از هر فرصتی برای شناخت یک مشتری و ایجاد ارتباط شخصی استفاده کنید. به معنی دقیقتر، یک تیم از نمایندگان خود را به هر مشتری اختصاص دهید. انجام این کار سبب میشود که ارتباط خوبی با هر مشتری خود ایجاد کنید و سبب میشود تا اطلاعات مهمی از مشتریان خود در طول این ارتباط کسب کنید.
این نکته را باید مد نظر داشته باشید که اکثر مردم تمایل ندارند که در مورد مسائل شخصی مانند فارغالتحصیلی فرزندان یا ارتقاء شخصی مشتریان و مواردی مانند این صحبت کنند. سعی کنید مواردی را ایجاد ارتباط با مشتریان را طوری سازماندهی کنید که سبب بهبود و ارتقای ارتباط با مشتریان شود نه اینکه سبب دلخوری و رنجش مشتریان شود.
۲- محتوای متناسب با مشتریان خود را تهیه کنید.
شناخت مناسب از مشتریان سبب میشود تا بتوانید متناسب با شرایط و ویژگیهای مشتریان با آنها صحبت کنید. در حال حاضر گوگل افرادی را که درک صحیحی از SEO ندارند را مورد مجازات قرار میدهد. بدین صورت که افرادی که فقط از کلمات کلیدی پر بازدید را در متاتگ یا لینکها را جهت افزایش بازدید و بهینه سازی سایت خود انجام میدهند را شناسایی میکند. در عوض موتورهای جستجوگرهای دیگر و گوگل بر روی محتوای مندرج تمرکز میکند. با توجه به این موضوع سعی کنید مطالب مفید و مناسب با نیازهای کاربران و مشتریان خود تهیه کنید و با آنها به اشتراک بگذارید.
طبق آمار، تعداد بسیار کمی از کسبوکارهای کوچک مهارت و توانایی ایجاد و رعایت تکنیکهای جدید دیجیتالی و اصول بازاریابی محتوایی را دارند و میتوانند آن را عملی کنند ولی میتوان با رعایت برخی از اصول بازاریابی محتوایی ارتباط خوبی با مشتریان خود برقرار کنید.
۶ اصل بازاریابی محتوایی عبارتند از:
۱- محتوای متناسب با نیاز کاربران خود تهیه کنید.
۲- در تولید محتوای با کیفیت ثابت قدم باشید.
۳- با مخاطبان خود شروع به صحبت کنید.
۴- در محتواهای تولید شده نقطه نظر خود را داشته باشید.
۵- از صحبت درباره فروش اجتناب کنید.
۶- در صنعت خود بهترین باشید.
در صورتی که تمایل دارید تا مطالب بیشتری درباره بازاریابی محتوایی را بدانید، میتوانید این نوشته را مطالعه کنید.
سایر فعالیتهای بازاریابی و تبلیغات شما، مانند کمپینهای تبلیغاتی برگزار شده توسط کسبوکار شما باید به صورتی باشد که با شناخت از مشتریان و جامعه هدف خود، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و پیغام خود را به گوش آنها برسانید. این کار سبب افزایش وفاداری مشتری میشود و شما به عنوان یک کسبوکار از این افزایش وفاداری مشتری منتفع میشوید.
۳- برای افزایش وفاداری مشتری خود قوانین را دنبال کنید.
در نهایت رضایتمندی و رضایت داشتن مشتری عامل تعیین کننده برای کمک به ایجاد و حفظ وفاداری مشتریان شما است. به این معنا، ضروری است که به”قانون طلایی” و “قانون پلاتین” گوگل پاینبد باشیم.
قانون طلایی گوگل اینگونه بیان میکند که با افراد دیگر طوری رفتار کنید که مایل هستید با شما رفتار کند. این قانون به سادگی میتواند سبب افزایش وفاداری مشتری شما شود. شاید در وهله اول این قانون ساده به نظر برسد ولی مستلزم شناخت کافی از مشتری و تسلط بر موضوع است. قانون طلایی اثری شگفتانگیزی در جهت جلب رضایت مشتریان دارد.
قانون پلاتین گوگل نیز اینگونه بیان میکند که با استفاده از کانالهای مورد علاقه مشتریان خود با آنها ارتباط برقرار کنید. برخی از مشتریان تمایل دارند تا از طریق ایمیل با آنها ارتباط برقرار شود، برخی دیگر تمایل دارند تا از طریق شبکههای اجتماعی با شما ارتباط برقرار کنند. پس بنابراین اولویت و ترجیح کانالهای ارتباطی با مشتریان را شناسایی کرده و از طریق آنها با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. در ضمن مد نظر داشته باشید که اگر هر یک از مشتریان شما ارتباطش را با شما قطع کرد، هیچگاه سعی نکنید با ارسال پیغام دیگر، با او ارتباط برقرار کنید. چون او احتمالن برای این کار خود دلیل موجه و منطقی داشته است. برای شناخت بیشتر از کانالهای ارتباطی و ترجیحات مشتریان خود میتوانید، راههایی را که برای ارتباط با شما انتخاب میکنند را بررسی کرده و با استفاده از همان کانال ارتباطی، با وی ارتباط برقرار کنید. برای نمونه اگر یکی از مشتریان به شما ایمیل داده است شما با استفاده از ایمیل به او پاسخ دهید یا اگر یک مشتری از طریق شبکههای اجتماعی به شما پیغام میدهد، شما هم با استفاده از همان شبکه اجتماعی پاسخ وی را بدهید.
شما میتوانید با رعایت این دو قانون مهم گوگل، یک رابطه سالم تجاری با مشتریان خود برقرار کنید که در نتیجه سبب بهبود روابط شما با مشتریان و افزایش وفاداری مشتری میشود و نتیجه نهایی رضایت شما و تحقق اهداف کسبوکار شما خواهد شد.