انواع استراتژی بازاریابی

انواع استراتژی بازاریابی: معرفی ۸ استراتژی رایج برای بازاریابی

انواع استراتژی بازاریابی توسط کسب و کارهای مختلف برای ارتقا بخشیدن به سطح محصولات و خدمات خود ایجاد می‌شود. بیاید به تعریف استراتژی بازاریابی نگاهی دقیق‌تری بیندازیم.

بازاریابی در اینستاگرام

کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.

فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان

 تعریف استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی، توسط شرکت‌های مختلف و برای هم‌سویی و هم‌اندیشی با مصرف کنندگان خود استفاده می‌شود. این استراتژی‌ها برای آگاهی از مشتریان و دانستن نقطه نظر آ‌ن‌ها درباره ویژگی‌ها، مشخصات و مزایای محصولات شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اساساً هدف اصلی استراتژی بازاریابی، تمرکز بر تشویق کردن مردم و گروه هدف جهت خرید محصولات و خدمات خاص آن شرکت می‌باشد. انواع استراتژی بازاریابی می‌توانند کاملاً خلاقانه و نوآورانه باشند و یا اینکه می‌توانند از قبل مورد استفاده قرار گرفته باشند. یک استراتژی بازاریابی موثر و موفق به شرکت شما کمک می‌کند تا در بازار رقابت از بقیه رقبا پیشی بگیرید.

همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم انواع مختلفی از استراتژی‌های بازاریابی وجود دارد. شما باید با شرایط و نیازمندی‌های کسب و کار خود بتوایند، استراتژی مورد نظر و مناسب را برای خود برگزینید. قبل از هرگونه انتخابی جهت استراتژی بازاریابی شرکت خود، باید نکات زیر را در نظر بگیرید.

۱. جمعیت گروه هدف را تعیین کنید.

تعیین میزان جمعیت گروه هدف، شما را در انتخاب نوع استراتژی بازاریابی مناسب برای کسب و کارتان کمک می‌کند. اطلاعات جمعیتی به‌دست آمده می‌تواند شما را در انتخاب مناسب‌ترین طرح بازاریابی برای کسب و کار خود کمک کند.

۲. مخاطب‌های خود را به صورت دائمی آزمایش کنید.

ایجاد یک فرآیند فرضی برای خرید جهت تست مخاطبان و مشتریان شما امری ضروری و لازم است. با دانستن رفتارهای خرید مخاطبان و مشتریان مورد نظر، شما می‌توانید انتخاب درست و مناسبی در مورد استراتژی بازاریابی خود انجام دهید.

۳. انواع استراتژی‌های بازاریابی را در نظر بگیرید.

با در دست داشتن اطلاعات کافی در مورد میزان جمعیت گروه هدف، دیگر شما دانش، نگرش و رفتار آن‌ها را می‌دانید. بدین ترتیب شما می‌توانید استراتژی بازاریابی مناسبی همسو با این دانش‌ها و نگرش‌ها انتخاب کنید.

۴.  انواع استراتژی بازاریابی خود را ارزیابی کنید.

بعد از بررسی و انتخاب استراتژی‌های بازاریابی از میان آن‌ها که در نظر گرفته بودید و اعمال بعضی از آن‌ها، به شما توصیه می‌شود که هر لحظه استراتژی‌های بازاریابی خود را ارزیابی کنید. با آزمایش همیشگی استراتژی‌های بازاریابی، شما متوجه خواهید شد که آیا انتخاب درستی کرده‌اید و استراتژی مناسب و سازنده برای بازاریابی خود انتخاب کرده‌اید یا نه.

انواع استراتژی بازاریابی

جمع آوری و آماده سازی یک استراتژی مناسب بازاریابی، مستلزم تجزیه و تحلیل مخاطبان یا مشتریان هدف، مشخصات محصولات ارایه شده و همچنین نیازهای کسب و کار مربوطه است. اما به طور کلی برخی از انواع متداول از بازاریابی به شرح زیر هستند:

۱.  بازاریابی از طریق تبلیغات پولی

تبلیغات پولی که شامل رویکردهای متعددی برای انواع استراتژی بازاریابی است. تبلیغات شامل روش‌های سنتی مانند تبلیغات از طریق تلویزیون و یا رسانه‌های چاپی می‌باشد. هم‌چنین یکی دیگر از شناخته‌ شده‌ترین روش‌های بازاریابی، بازاریابی اینترنتی می‌باشد. بازاریابی اینترنتی می‌تواند شامل روش‌های مختلف و متفاوتی باشد. مانند پرداخت مبلغ مشخصی در ازای هر یک کلیک و یا روش‌های دیگر.

۲. بازاریابی خیرخواهانه یا بازاریابی خیریه‌ای

بازاریابی خیریه‌ای خدمات و یا محصولات یک شرکت را به یک علت اجتماعی و یا مشکلات مردمی مربوط می‌کند. مثلاً شرکتی برای تبلیغات بیشتر جهت فروش کفش‌هایش یک سیستم قوی برای مشتریان ایجاد می‌کند که توسط آن به ازای هر یک جفت کفش که مشتریان می‌خریدند، این شرکت یک جفت کفش هم به افراد بی‌بضاعت اهدا می‌کرد. این شرکت کفش فروشی از این طریق و از راه این نوع بازاریابی خیرخواهانه توانست شهرت جهانی به‌دست بیاورد.

۳. بازاریابی رابطه‌مند

این نوع بازاریابی اساساً بر روی ساختار مشتری متمرکز است و در جهت بهبود روابط موجود با مشتریان و بهبود میزان وفاداری مشتری به شرکت انجام می‌پذیرد.

۴. بازاریابی مخفی‌کاری

این نوع استراتژی بازاریابی بر بازاریابی محصول تمرکز دارد و به گونه‌ای انجام می‌شود که مشتریان از استراتژی‌های بازاریابی آن شرکت بی‌خبر بمانند. نام دیگر این بازاریابی، بازاریابی خفا نیز می‌باشد.

۵. بازاریابی دهان به دهان

این نوع استراتژی بازاریابی کاملاً بر این پایه‌ عمل می‌کند که شما به عنوان تولید کننده‌ی خدمات و یا محصول چه احساسی را در مردم ایجاد کرده‌اید. یکی از مهم‌ترین و سنتی‌ترین اسم انواع استراتژی‌ بازاریابی به حساب می‌آید. شنیدن در جهان کسب و کار بسیار مهم است. به ‌یاد داشته باشید اگر شما خدمات و محصولات با کیفیت را به مشتری‌هایتان ارائه دهید، احتمال دارد که آن‌ها شما را به روش‌های بسیار جالبی تبلیغ کنند. امروزه بازاریابان مدرن آموخته‌اند که چگونه می‌توانند از راه دهان به دهان اعتبار شرکت و محصولات عرضه شده و خدمات آن را بالا ببرند.

۶. بازاریابی اینترنتی

از این نوع بازاریابی اینترنتی به عنوان بازاریابی ابری هم یاد می‌شود. این نوع بازاریابی معمولاً در فضای اینترنتی اتفاق می‌افتد. تمام اقلام بازاریابی، محصولات و خدمات شما در اینترنت به‌اشتراک گذاشته می‌شوند و از طریق روش‌های مختلف بر روی سیستم عامل‌های مختلف در دسترس افراد معمولی قرار می‌گیرند.

۷. بازاریابی تراکنشی

عملیات فروش یکی از چالش برانگیزترین عملیات موجود در امر بازاریابی می‌باشد. حتی برای بزرگترین خرده فروشان هم عملیات فروش، همیشه کار دشواری بوده است. به‌ ویژه هنگامی که اهداف با حجم بالا وجود داشته باشند. با این حال با حضور استراتژی‌های بازاریابی جدید، عملیات فروش دیگر به سختی گذشته نیست. در بازاریابی تراکنشی خرده‌فروشان مشتریان را تشویق می‌کنند تا با کوپن‌های خرید، برگه‌های تخفیف و یا رویدادهای بزرگ خرید، دعوت به خرید محصولات یا خدمات شما کنند. این اتفاقات باعث افزایش شانس فروش و ایجاد انگیزه در گروه هدف شما و یا همان مشتریان‌تان می‌شود.

۸. بازاریابی تنوع گرا

سلیقه‌ها، انتظارات، نگرش‌ها، فرهنگ، اعتقادات و نیازمندی‌های اشخاص مختلف با همدیگر متفاوت است و همین تفاوت‌ها می‌توانند در طرح بازاریابی باعث ایجاد یک استراتژی موفق گردند. در این روش آن‌ها با سفارشی کردن و ادغام استراتژی‌های بازاریابی مختلف سعی در گرد هم آوردن گروه وسیعی از مخاطبان و مشتریان مختلف در یک قالب مشترک می‌کنند.

نکته آخر

انواع استراتژی بازاریابی و تمام فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود، همگی تنها و تنها به خاطر یک هدف که آن هم ارتقاء محصولات و خدمات ارائه شده به‌مشتریان می‌باشد، به وجود آمده‌اند. با هدف قرار دادن گروه بزرگ‌تری از مخاطبان با مشتریان و بالا بردن رضایت شخصی آن‌ها از محصولات و خدمات شما که در نهایت باعث پیشرفت مناسب کسب و کارتان خواهد شد.

بازاریابی در اینستاگرام

کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.

فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان

چنانچه شما هم انواع دیگری از بازاریابی می‌شناسید در قسمت نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.