- مراحل برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی موفق
- ۱) شناسایی مشتریان و بازار هدف
- ۲) از چه کانالهای ارتباطی استفاده خواهید کرد؟
- ۳) اهداف بازاریابی خود را تعیین کنید.
- ۴) آمیخته بازاریابی خود را مشخص کنید
- ۵) پیغام تبلیغاتی خودتان را گسترش دهید
- ۶) بودجه تبلیغاتی خود را گسترش دهید
- ۷) عوامل تاثیر گذار کمپین را مشخص کنید
کمپین تبلیغاتی به مجموعه عملیات برنامهریزی شده برای تبلیغ کردن یک موسسه یا کالاهای آن را میگویند. این مجموعه فعالیتهای تبلیغاتی میتواند از رسانههای مختلفی پخش شود. برای انتخاب بستر مناسب برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی پارامترهای مختلفی مانند بودجه تبلیغاتی، اهداف بازاریابی، مدت زمان اجرای کمپین و مشتریان هدف را باید مد نظر داشتهباشیم.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
بسیاری از دانشمندان علوم ارتباطات تلاش کردهاند تا مرز مشخصی میان علم روابط عمومی، علم تبلیغات، علم بازاریابی و علم فروش ترسیم کنند. در نقطه مقابل این گروه، بعضی نظریه پردازان، همه علوم روابط عمومی، تبلیغات، و فروش را زیر مجموعه علم بازاریابی میدانند.
از همه دستاوردهای علم بازاریابی، تبلیغات، فروش و روابط عمومی در کمپین استفاده میشود.
استفاده از واژه کمپین بی درنگ ۴ سوال را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که بیانگر تفاوت میان برنامهریزی علمی و غیر علمی است.
سوال اول: برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی چه هدفی را دنبال میکند؟
سوال دوم: چه امکانات مادی و غیر مادی برای تحقق اهداف کمپین به کار رفته است.
سوال سوم: زمانبندی برای اجرای کمپین چگونه است؟( کوتاه مدت، میانمدت، بلندمدت)
سوال چهارم: نتایج کمپین چگونه و توسط چه کسانی سنجیده و ارزیابی میشود؟
بسیاری از آگهیها به صورت پیامهای تک ضربهای ( single -shot ads) تهیه و پخش میشوند. به عبارت دیگر، آنها بدون اتکا یا ارتباط با آگهیهای پیش و پس از خود به کار گرفته میشوند. شرکتهایی که یک آگهی را در یک زمان معین تولید میکنند و پی درپی، پیام یا هسته اصلی آن را تغییر میدهند. با فرآیند برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی درگیر نیستند.
کمپین ممکن است متمرکز بر یک ویژگی خاص از یک محصول یا بر مخاطب معین باشد، یا میتواند دامنه متنوعی از ویژگیها را پوشش دهد و به تمامی مخاطبان دست پیدا کند.
مراحل برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی موفق
برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی یکی از زیرمجموعههای بازاریابی است که برای معرفی محصول یا خدمت جدید یا ورود به بازار جدید به کار برده میشود. البته ارتقای جایگاه برند نیز میتواند یکی از اهداف برگزاری کمپین تبلیغاتی نیز باشد. هنگام برنامهریزی کمپین تبلیغاتی در نظر داشته باشید که یک کمپین موفق، تمام نتایج و اهداف مطلوب زیر را کسب کند:
۱- پیغام شما به مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه شما برسد.
۲- پیغام ارسال شده شما، توسط مخاطبان قابل درک باشد.
۳- پیغام شما مخاطبان را تحریک کنند تا آنها اقدامی را انجام دهند.
سوال اینجاست که چگونه میتوان توسط کمپین تبلیغاتی به این اهداف دست یافت؟ این فرآیند آسان است ولی نیاز به “برنامهریزی ” دارد.
در این نوشته ۷ گام تدوین کمپین تبلیغاتی مناسب را بررسی میکنیم.
۱) شناسایی مشتریان و بازار هدف
شناسایی بازارهدف و مشتریان بالقوه در گام اول بسیار ضروری میباشد. محتوای پیام تهیه شده در کمپین برای مشتریان بالقوه تولید و توزیع شود. پیام شما برای چه کسانی تهیه میشود؟ آیا این پیام برای کاربران فعلی تهیه شده است یا برای اینفوئلنسرها یا افرادی که در تصمیمگیری افراد تاثیر میگذارند؟ یا این پیام برای قشر و گروه خاصی از افراد تهیه شده است ؟ آیا محتوای پیام عموم مردم است؟
۲) از چه کانالهای ارتباطی استفاده خواهید کرد؟
در مرحله اول برنامهریزی باید بازارها، محصولات و محیط را مشخص کنید. این اطلاعات به شما کمک میکند تا کانالهای ارتباطی مناسبی را برای خود انتخاب کنید. آیا از کانالهای ارتباطی شخصی مانند جلسات حضوری، تماس تلفنی یا ارائه فروش شخصی استفاده میکنید؟ یا از ارتباطات غیر شخصی مانند روزنامهها، مجلات یا ایمیل مستقیم استفاده میکنید؟
کانالهای ارتباطی خود را متناسب با جامعه هدف خود مشخص کنید.
۳) اهداف بازاریابی خود را تعیین کنید.
هر کمپین که تدوین میشود باید اهدافی را که متناسب با مشتریان هدف است دنبال کند. این اهداف باید به صورت واضح بیان شوند و این اهداف باید قابل سنجش و ارزیابی و متناسب با مرحله توسعه بازار باشد.
۴) آمیخته بازاریابی خود را مشخص کنید
در این مرحله نیاز است تا برای ارتقای فروش، تبلیغات، معرفی خدمات و رویدادها و فروش شخصی منابعی را اختصاص دهید. برای موفقیت یک کمپین تبلیغاتی باید آگاهی بین مشتریان خود ایجاد کنید.
آمیخته بازاریابی، یکی از شناخته ترین ابزارهای استراتژی بازاریابی است. این ابزار با نامهای ۴p یا ۷p هم شناخته میشوند که تمام موارد با حروف P در زبان انگلیسی بیان میشود.
نسخه سنتی این ابزار یا همان ۴P شامل محصول( Product)، قیمت( Price)، محل توزیع(Place) و پروموشن یا ترویج (Promotion) میشود. براساس نظر سنجیهای منتشر شده در سایت Smart Insights این ابزاز یکی از سه مدل برتر بازاریابی کلاسیک محسوب میشود.
۵) پیغام تبلیغاتی خودتان را گسترش دهید
الان زمانی است که شما باید به همراه تیم خود بر روی محتوا، ساختار، قالب و منبع پیام تبلیغاتی خود متمرکز کنید. به خاطر داشته باشید که افرادی که در طراحی کمپین و اجرای آن فعالیت میکنند باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.
پیغام کمپین تبلیغاتی خود را با استفاده از رسانههایی که پیشبینی کردهاید، به مشتریان هدف خود برسانید.
۶) بودجه تبلیغاتی خود را گسترش دهید
بودجه هیجانانگیزترین بخش برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی است. حالا باید بودجه کل تبلیغاتی خود را مشخص کنید. این هزینه شامل ابزارهای بازاریابی، آمیخته بازاریابی و مسائل مربوط به کمپین مانند رسانه و … میشود که باید این موارد را پیشبینی و برآورد کنید.
۷) عوامل تاثیر گذار کمپین را مشخص کنید
بعد از تعیین ارتباطات یکپارچه بازاریی کمپین تبلیغاتی، برنامه تبلیغاتی باید به صورت رسمی در یک سند تدوین شود. در این سند، شما باید تجزیهو تحلیل وضعیت، پلن B، جدول زمانی برای یکپارچگی موثر عناصر کمپین با عناصر آمیخته بازاریابیتان.
تعریف ارتباطات یکپارچه بازاریابی
IMC مخفف Integrated Marketing Communication ، فرآیند توسعه و انجام اشکال مختلف برنامههای ارتباطی اثرگذار با مشتریها در طول زمان میباشد. هدف این سیستم تحت تأثیر قرار دادن مستقیم رفتار مخاطب انتخابی است.
ارتباطات یکپارچه بازاریابی تمام منابع ارتباطاتی را که مشتری با محصول یا خدمات پس از فروش دارد، شامل می شود. در این متد از تمام انواع ارتباطاتی که مرتبط با مشتری هستند استفاه میشود.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
همچنین شما باید نحوه اندازهگیری اثربخشی برنامه، بعد از اجرای آن را مشخص کنید. عملکرد واقعی چگونه با اهداف از پیش تعیین شده اندازهگیری میشود؟ شما باید این اطلاعات را با تحقیق از بازار هدف خود جمعآوری کنید. آیا مشتریان پیامهای تبلیغاتی خاصی را میشناسند یا به یاد میآورند؟ چه چیزی در مورد پیام به یاد میآورند؟ چه احساسی از این پیام دریافت میکنند؟