آگاهی از برند

مدل‌های رایج آگاهی از برند به همراه معرفی نمونه‌های موفق

آگاهی از برند احتمال این است که یک مشتری چقدر درباره یک برند، محصول یا خدمات آگاهی دارد. آگاهی از برند میزان به یاد داشتن یا به خاطر آوردن یک مشتری درباره یک شرکت خاص و محصولاتش است. آگاهی برند یکی از ابعاد اساسی ارزش ویژه برند بوده و شامل توانایی مشتری در به یاد آوری محصول، لوگو، شعار شرکت، نام شرکت و غیره است.

ابزار برنامه‌ریزی بازار با اکسل

یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپین‌ها در کانال‌های مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه‌ مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده … 

 

فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان

 

اهمیت آگاهی از برند

آگاهی برند اغلب به عنوان یکی از پیش نیاز‌ها تلقی می‌شود که تصمیم به خرید مشتری را بر می‌انگیزد، زیرا این آگاهی نشان دهنده فاکتور اصلی برای حفظ یک برند در صندوقچه حافظه مشتریان است. آگاهی برند منجر به ارزیابی مشتریان از ریسک درکی و قصد آن‌ها برای اتخاذ تصمیم خرید است که توسط آشناییت با برند و خصوصیات متنوع آن هدایت می‌شود. آگاهی برند می‌تواند حداقل به دو شکل تقسیم بندی کرد – بدون کمک، که با عنوان یادآوری برند هم شناخته می‌شود و با کمک که با عنوان تشخیص برند شناخته می‌شود. آگاهی برند برای یک شرکت حائز اهمیت است زیرا به کسب ارزش ویژه برند کمک کرده و یکی از گام‌های اساسی ساخت برند است. این حقیقت که آگاهی برند نقش بسیار مهمی دارد، رقابت نفس گیری به دنبال دارد که در بازار به دلیل تفاوت‌های کم بین اجناس وجود دارد. سطح بالای آگاهی از برند موجب فروش بهتر و سهم بازار بیشتری می‌شود.

المان‌ها و انواع آگاهی برند

آگاهی برند توانایی یک مشتری برای شناسایی یک برند خاص است. این آگاهی اساساً همه چیزی است که یک مشتری درباره محصولات یا خدمات یک شرکت به یاد می‌آورد. آگاهی از برند می‌تواند نحوه به یاد آوردن المان‌های مختلف درباره یک برند مانند لوگو، نوع محصول، شعار، تبلیغات، نام برند و غیره باشد.

آگاهی از برند

آگاهی از برند اساساً به انواع زیر تقسیم بندی می‌شود:

  1. یادآوری برند: مشتریان قادرند تا خودشان بدون هیچ نوع کمکی برند را شناسایی کنند. این نوع با عنوان یادآوری بدون کمک شناخته می‌شود.
  2. تشخیص برند: در این نوع از آگاهی برند، همراه با یادآوری است که به مشتریان کمک می‌کند تا یک برند خاص را به یاد آورند.
  3. برترین برند در ذهن مشتری: هر برندی که یک مشتری بدون هیچ کمکی به یاد می‌آورد و اولین چیزی است که به ذهن مشتری می‌رسد.

استراتژی آگاهی از برند (Brand Awareness Strategy)

اگر در زمینه تجاری‌تان مملو از رقابت است، باید راهی بیابید تا در میان رقیبان خود متمایز شوید. اما چگونه؟ شاید بهترین راه برای انجام این کار، افزایش آگاهی برند در بازار منطقه‌ای یا محلی باشد. آگاهی برند به این منجر خواهد شد که زمانی که مشتری نام کالایی را بشنود، اولین چیزی که به ذهنش خطور کند نام برند شما باشد. شهرت و آوازه ایجاد شده برای برندتان از طریق آگاهی از برند (Brand Awareness) راهی نتیجه‌بخش برای اطمینان از این است که مشتریان شما را به یاد خواهند داشت و زمانی خواهد رسید که از برند شما خرید نمایند.

چگونه برای کسب و کار خود یک تصویر برند قوی بسازیم؟

مدل‌های آگاهی برند

چندین راه وجود دارد که در آن‌ها آگاهی از برند منجر به جذب یک مشتری به سمت تصمیم خرید می‌شود. برخی مدل‌ها که اهمیت آگاهی برند را بیشتر نشان می‌دهند، تصویر برند مثبتی ایجاد کرده و موجب خرید یک محصول توسط مشتری می‌شوند. این مدل‌ها در زیر ارائه شده‌اند:

  1. تئوری سلسله اثرات

تئوری سلسله اثرات نشان دهنده این است که چگونه یک مشتری به ترتیب از یک مرحله ناآگاهی نهایتاً به مرحله خرید قطعی محصول می‌رسد. سه مرحله اصلی وجود دارد که از طریق آن‌ها مشتریان به تصمیم خرید می‌رسند:

  • شناختی: مرحله اول که بر ایجاد آگاهی از برند و یک محصول خاص و ارتباط دادن برند به آن تمرکز دارد.
  • موثر: اگر در مرحله اول میخ را به درستی کوبیده باشید، مشتری تحت تاثیر قرار گرفته و یک اولویت یا علاقه به آن محصول خاص در وی ایجاد می‌شود.
  • رغبتی: این آخرین گام است که پس از جلب رضایت کامل مشتری منجر به خرید محصول می‌شود.

آگاهی برند در مرحله اول قرار می‌گیرد، یعنی مرحله شناختی، تا تاثیری بر ذهن مشتری گذاشته و  ارزش برند را برای مدت زمان طولانی در ذهن وی ثبت کند.

  1. AIDA

AIDA یک مفهوم بازاریابی است که مراحل مختلف از آگاهی برند تا ایجاد علاقه برای خرید محصول را توصیف می‌کند. معنای کامل AIDA عبارت است از:

  • آگاهی (A): آگاهی برند مشتری را جذب می‌کند.
  • علاقه (I): ایجاد علاقه در مشتری
  • تمایل (D): مشتری احساس نیاز یا تمایل برای خرید محصول می‌کند
  • عمل (A): نهایتاً مشتری وارد عمل شده و محصول را خریداری می‌کند.

روش‌های ایجاد آگاهی برند

ایجاد آگاهی برند مثبت برای هر کسب و کاری که قصد نمایش محصولات و خدماتش و مشارکت با مشتریان را داشته باشد، بسیار مهم است. چندین راه وجود دارد که از طریق آن‌ها شرکت‌ها می‌توانند آگاهی برند خود را در ذهن مشتریان ایجاد کنند. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

  1. تبلیغات: تبلیغات یک ابزار قدرتمند برای ایجاد آگاهی از برند است. شرکت‌ها می‌توانند کمپین‌های تبلیغاتی به راه اندازند که می‌توانند در تبلیغات تلویزیونی به نمایش گذاشته شده، بر روی کاغذ چاپ شده یا به صورت تبلیغات آنلاین ارائه شود. این کار تاثیر طولانی مدتی در ذهن مشتریان می‌گذارد که منجر به آگاهی برند مثبت در ذهن آن‌ها می‌شود.
  2. رویدادها و حمایت‌های مالی: شرکت‌ها می‌توانند رویداد‌هایی مرتبط با محصولات یا خدماتشان برگزار کرده و حامی مالی آن‌ها شوند. این کار به ایجاد آگاهی برند قوی در میان مخاطبان هدف کمک شایانی می‌کند.
  3. مشارکت شبکه‌های اجتماعی: با افزایش نفوذ و استفاده از دستگاه‌های موبایل در میان مردم، مشارکت در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی با استفاده از بازاریابی محتوا می‌تواند یک راه بسیار مهم و کارا برای ایجاد آگاهی برند قوی درباره محصولات و خدمات شود.
  4. تایید افراد مشهور: افراد مشهور جامعه مانند بازیگران سینما، ورزشکاران و غیره می‌توانند به ایجاد ذهنیت بیشتر در ذهن مخاطبان کمک کنند. این روش آگاهی برند در بین شرکت‌های بزرگ که از قدرت شهرت برای ارتباط با مشتریان استفاده می‌کنند، محبوبیت بالایی دارد.
  5. وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها: با نفوذ هر چه بیشتر اینترنت، آگاهی برند را می‌توان با نوشتن محتوای مرتبط بر روی وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها ایجاد کرد.

چندین راه وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توان آگاهی برند را به غیر از نقاط تماس مطرح شده در بالا ایجاد کرد. ایده کلی نمایش مداوم محصول و ارائه ارزش و مزایای آن به مشتری است.

افزایش آگاهی از برند را از این ۸ استارتاپ بیاموزیم

آگاهی برند

نمونه‌هایی از آگاهی برند

در زیر برخی از مثال‌ها درباره اینکه چگونه آگاهی برند به ارتباط مردم با یک برند و پیشنهادات محصولات و خدماتش کمک کرده، ارائه شده است.

اولین چیزی که با فکر کردن به “نوشیدنی خنک” به ذهن‌تان می‌آید، چیست؟

برندهای نوشابه و نوشیدنی بسیاری در بازار وجود دارد، اما به طور پیش فرض هنگامی که بحث از نوشیدنی به میان می‌آید، مردم ذهن‌شان به سمت دو برند کوکاکولا و پپسی می‌رود. دلیل این امر سطح بالای آگاهی برند این دو برند نسبت به سایر برند‌های نوشیدنی در بازار است. همین آگاهی از برند باعث در اختیار داشتن سهم بازار بالا توسط این دو شرکت شده است.

وقتی صحبت از “برگر” می‌شود، چه برندی به ذهن‌تان می‌رسد؟

جواب مک دونالد و برگر کینگ است، زیرا این دو برند دائماً توسط تبلیغات، تخفیف ها، پیشنهاد‌ها و غیره با مشتریان در ارتباط اند، تا آگاهی برند مستحکمی در میان مردم کسب کنند.

به نظر شما در نمونه‌های ایرانی چه برندهایی توانسته‌اند در زمینه آگاهی برند، به خوبی کار کنند و به عنوان برند برتر در ذهن مصرف کنندگان شناسایی شوند؟ آیا برندهای ایرانسل یا همراه اول آگاهی از برند بالایی دارند؟