موفقیت کسب و کار شما وابسته به طرح بازاریابی شما است. ایجاد یک طرح بازاریابی موفق مستلزم طی دقیق مراحل استراتژی بازاریابی است. این طرح، استراتژی بازاریابی شما را مشخص کرده و وابسته به به نیازهای کسب و کار شما است. این طرح در طی زمان تغییر میکند. در این نوشته ده مرحله به عنوان مراحل استراتژی بازاریابی معرفی شده است و به عنوان یک راهنمای کوتاه است تا به شما در شروع طرح ریزی طرح بازاریابی استراتژیکتان یا به روز رسانی طرح کنونیتان کمک کند.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
۱۰ گام مراحل استراتژی بازاریابی
۱. اهدافتان را مشخص کنید: اولین گام از مراحل استراتژی بازاریابی مربوط به تعیین اهداف است. قبل از اینکه شما طرح بازاریابیتان را ایجاد کنید، باید هدفی برای آن داشته باشید. این هدف بر اساس اهداف بلند مدتی است که به همه تلاشهای شما جهت میدهد. هنگامی که این اهداف بلند مدت تعیین شدند، آنها را به اهداف مشخصتری تقسیم بندی کنید. اهداف شما باید در طول زمان قابل ارزیابی باشند. برای مثال، هدف شما ممکن است ایجاد یک استراتژی بازاریابی شبکههای اجتماعی باشد. در همین حین، یک هدف مرتبط با این هدف میتواند کسب ۱۰۰ فالوور در آن شبکه اجتماعی در طی ماه اول باشد.
۲. موقعیتتان را تحلیل کنید. یک تحلیل SWOT (نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها) میتواند به شما تصویر لحظهای از موقعیتهایی که شما در طی بازاریابی کسب وکارتان با آن مواجه خواهید شد، بدهد. نقاط قوت شما عواملی هستند که کسب و کار شما را منحصربه فرد میکنند، در حالی که نقاط ضعفتان عواملی هستند که باید آنها را بهبود بخشید. اقتصاد، رقیبانتان، فناوری و سایر پارامترهای خارجی در فرصتها و تهدیدهای شما دخیلاند. با تحلیل موقعیتتان از این طریق میتوانید استراتژیهای بازاریابیتان را بهبود ببخشید. در حالی که مواجهه با چالشها ممکن است تحت کنترل شما باشد یا خیر. پرسونای مشتری ایجاد کنید تا به شما در درک مشتریان ایده آلتان کمک کند. این کار به تحلیل شما کمک خواهد کرد. برای شروع ما یک چک لیست پرسونا مشتریان ایجاد کردهایم. به عنوان بخشی از تحلیل، میتوان از یک نمونه استفاه پرسونا استفاده کرد که لحن محتوا و مزایای خدمات ما را مشخص کند.
۳. پیامهایتان را ترسیم کنید. پیامهای شما بخشی از استراتژی بازاریابی و برند شما هستند. برای ایجاد نقشه پیامها، با نوشتن عبارتهای XYZ یا تکیه کلامهایی که شامل اطلاعات اساسی درباره کسب و کار شما هستند، شروع کنید. سپس سایر پیامهای مرتبط با محصولات، مشتریان و خدماتتان را در اطراف عبارت XYZ جمع کنید. این پیامها را میتوان در بیانیه ماموریتتان، اخبار منتشر شده و سایر مواد بازاریابی بکار برد.
۴. ماموریت خود را انجام دهید. یکی دیگر از مراحل استراتژی بازاریابی تعیین ماموریت کسب و کار است. کسب و کار شما مجموعهای از ارزشها در اختیار دارد که آن را هدایت میکنند. یک بیانیه ماموریت که این ارزشها را مشخص کرده، ایجاد کرده و مطمئن شوید که مردمی که با کسب و کار شما در ارتباطند، از آنها آگاهاند. فقط اطمینان یابید که این پیام صادقانه برند شما را معرفی میکند به گونهای که شما بتوانید فعالانه ارزشهای بیان شده در بیانیه ماموریتتان را از طریق تعاملاتتان با مشتریان، نشان دهید. این بیانیه و نحوه انجام آن میتواند اعتماد مشتریان شما را جلب کرده یا آن را از بین ببرد.
۵. تاکتیکهایتان را مشخص کنید. یک استراتژی بازاریابی موفق از تاکتیکهای مختلف زیادی شامل هر دو گزینه آنلاین و آفلاین ساخته شده است. اهداف شما، مخاطبان هدف و پارامترهای صنعتتان در این تصمیم گیری دخالت دارند. برای مثال، اگر مخاطبان هدف شما جوان باشند، تمرکز بر شبکههای اجتماعی مزیت زیادی برای شما دارد زیرا این شبکهها جاهایی هستند که این گروه از مخاطبان محتوای آن را استفاده میکنند. اگر صنعت شما مبتنی بر محصول است (مانند طراحی جواهرات)، پس استفاده از پلتفرمهای نمایشی میتوانند ویترین خوبی برای محصولاتتان باشد( شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام). برای کارآمدتر شدن شما باید روشهایی را انتخاب کنید که برای کسب و کار شما مناسب هستند. هنگامی که تاکتیکهای خود را انتخاب کردید، آنها را در طرح بازاریابیتان لیست کرده و مشخص کنید که چگونه این تاکتیکها به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خواهند کرد.
۶. یک تایم لاین ایجاد کنید. زمان شما با ارزش است، به خصوص زمانی که بحث درباره استراتژیهای بازاریابی باشد. بر اساس اهدافی که برای کسب و کارتان مشخص کردهاید، یک تایم لاین ایجاد کنید که نشان دهنده زمان و جزئیات تکمیل اهدافتان باشد. به خاطر داشته باشید تا زمان اضافهتری برای رخدادهای غیر منتظره که ممکن است باعث تاخیر در اهدافتان شود، در نظر بگیرید. استفاده از نرمافزارهای مدیریت پروژه میتواند به شما در ایجاد یک تایم لاین کمک کند. با استفاده از این نرمافزارها میتوانید زمانبندی پروژههایتان را بر روی یک تایم لاین مدیریت و برنامهریزی کنید.
۷. بودجهتان را در نظر بگیرید. ایجاد بودجه برای استراتژیهای بازاریابیتان با تعیین اینکه از لحاظ مالی امکان انجام چه کارهایی وجود دارد، میتواند تلاشهای شما را مدیریت کند. انتخاب موثرترین گزینه برای کسب و کارتان، موفقیت کلی طرح بازاریابی شما را تضمین میکند. ایجاد بودجه به معنای محدود کردن گزینههای شما نیست. تبلیغات پولی بر روی شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجو به شما این امکان را میدهد تا به توجه به بودجه خود میزان تبلیغات مد نظرتان را انتخاب نمایید. این امر این نوع تبلیغات را در دسترس همه کسب و کارها حتی با بودجه کم، قرار میدهد.
۸. تقسیم کار کنید و شروع به کار کنید. هنگامی که یک تایم لاین برای ایجاد و توزیع مواد بازاریابیتان ایجاد کردید، این کارها را به اعضای کسب و کارتان محول کنید. اگر کسب و کار شما کوچک بوده و افراد مورد نیاز برای انجام طرحتان را ندارید، شما ممکن است نیاز به استخدام افراد دیگری یا کار با یک آژانس بازاریابی داشته باشید. در نهایت، تعداد و صلاحیت افراد شما در این باره تعیین کننده هستند.
۹. طرحتان را ارزیابی کنید. سنجش کارایی استراتژیهای بازاریابیتان، طرح کنونی شما و فعالیتهای آتیتان را رهبری میکند. وبسایت، شبکه اجتماعی و سایر موارد بازاریابی شما منابع این اطلاعات هستند. برای کمک به رصد این اطلاعات، ابزارهای تحلیل آنلاین و رایگان زیادی در دسترس است. فقط مطمئن شوید که تنها اطلاعات مرتبط با کسب و کارتان را رصد میکنید تا سنجشتان کارآمد باشد.
۱۰. به روز باشید. نیازها و اهداف بازاریابی شما در طول زمان تغییر خواهند کرد. به طور ایده آل، شما باید هر سال یک بار طرح بازاریابیتان را بازبینی کرده و تغییرات لازم را در آن ایجاد کنید. شما باید طرح بازاریابیتان را بنویسید تا قادر به سنجیدن آن باشید. در همین حین، اخبار و تازههای صنعت خود را که میتوانید به استراتژیهای خود اضافه کنید، دنبال نمایید.
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
ایجاد یک طرح بازاریابی اهداف بازاریابی شما را سازماندهی و متمرکز میکند و این امر موجب صرفه جویی در زمان و بودجه شما میشود. حتی اگر شما هم اکنون یک طرح بازاریابی دارید، میتوانید این مراحل استراتژی بازاریابی را برای بهبود و به روز رسانی طرح بازاریابیتان بکار ببندید.