راز موفقیت در یک اکوسیستم پویا و فعال، شبکهسازی و ایجاد ارتباط با دیگران است. برای مثال انسانها از ابتدای تاریخ توانستهاند با ایجاد ارتباط با یکدیگر، در برابر انواع خطرات و تهدیدات خارجی مقاومت کرده و به سرعت رشد و پیشرفت کنند. همین مسئله در اکوسیستم کسبوکاری نیز کاملاً صادق است. یک کسبوکار برای موفقیت در چنین اکوسیستمی نیازمند مشتریان و دیگر کسبوکارها است. همین مسئله باعث شده تا موضوع مهمی با عنوان شبکه سازی در کسب و کار به وجود آید. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی اجمالی بر این تکنیک مهم و ویژه داشته باشیم.
یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپینها در کانالهای مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده …
فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان
شبکه سازی در کسب و کار به چه معناست؟
به بیان ساده، شبکه سازی در کسب و کار به فرآیند برقراری یک ارتباط سودمند و متقابل با سایر کسبوکارها و یا مشتریان بالفعل و بالقوه اطلاق میشود. هدف اصلی از این کار ایجاد آگاهی از برند و تلاشی موثر برای تبدیل کردن سایرین به مشتریان یک تجارت است. با ایجاد یک شبکه سالم و کارآمد در اکوسیستم تجاری قدرت بیشتری برای حرکت و پیشرفت خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: چرا از بازاریابان شبکهای فرار میکنیم؟
مزایای شبکه سازی در کسب و کار
بدون شک هیچ ارتباط موثری بدون مزیت نخواهد بود. با ایجاد یک شبکه قدرتمند و سالم در کسبوکار مزایای بسیاری نصیب تجارت شما خواهد شد که در ادامه به چند مورد از آنها میپردازیم:
- دریافت مخاطبان و مشتریان جدید: بارزترین مزیت شبکه سازی در کسب و کار دیدار با مشتریان بالقوه و یا ملاقات با افرادی است که احتمال دارد روزی به جمع مشتریان شما افزوده شوند. همچنین شبکه سازی میتواند فرصتهای مشارکت، سرمایهگذاری مشترک و یا زمینههای جدید برای گسترش همکاری و فعالیت با سایرین را نشان دهد.
- ایجاد آگاهی: برای بقا و پیشرفت در یک اکوسیستم پویای تجاری، کسب و کار شما دائماً نیازمند ملاقات و برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه و شرکای تجاری هستید. بهترین راه برای اجرای این عمل، استفاده از تکنیک شبکه سازی است. این ارتباط در نهایت به افزایش آگاهی از برند شما انجامیده و باعث حک شدن نام شما در ذهن و حافظه دیگران میشود.
- قرار گرفتن در مسیر صحیح: محیط اقتصادی همواره پویا و در حال تغییر است. هر کسب و کاری نیاز دارد تا در چنین محیطی مسیر صحیح را تشخیص داده و همراه با جریان آن به حرکت درآید. برای شناسایی مسیر صحیح، نیازمند آشنایی با بازار و با خبر بودن از شرایط کلی آن هستید. با شرکت در سمینارها و جلسات مرتبط با کسب و کار خود و یا ایجاد رابطه با هم صنفان و سایر شرکای تجاری میتوانید به خوبی از وضعیت عمومی بازار و جهت حرکت آن با خبر شوید. بی تردید در یک کسب و کار ایزوله و منزوی آشنایی با روندها و مسیر حرکت بازار امری بسیار دشوار است.
- یافتن راه حلی برای مشکلات: شبکه سازی در کسب و کار علاوه بر افزایش قدرت و امکان پیشرفت، در مواقعی باعث میشود تا راه حلهای جدیدی برای مشکلات و چالشهای خود کشف کنید. به عنوان مثال اگر در کسب و کار خود نیازمند جذب یک نیروی کار با شرایط خاصی هستید، میتوانید از طریق برقراری ارتباط با یکدیگر به کاندیدای ایده آل خود دست یابید. همچنین در صورتی که تجارت شما برای آغاز یک پروژه نیازمند سرمایه باشد، ممکن است ارتباطات فعلی منجر به یافتن یک سرمایهگذار مناسب شود.
- به اشتراک گذاری دانش و تجربه: شبکهسازی یک راهکار عالی برای به اشتراک گذاری دانش و تجربه خود و بهرهمندی از نظرات و تجربیات دیگران است. به عنوان مثال اگر قصد ورود به حوزه واردات و صادرات را دارید، میتوانید از دانش و تجربه افراد با سابقه در این حوزه برخوردار شوید. بهرهمندی از تجربیات و دانش دیگران بسیار ارزشمند بوده و میتواند از هدر رفتن زمان و سرمایه شما جلوگیری کند.
- کسب اعتماد به نفس و روحیه: اغلب افراد تجاری خوشبین و دارای روحیهای مثبت هستند. برقراری ارتباط منظم با چنین افرادی میتواند در روحیه شما نیز تأثیرگذار بوده و اعتماد به نفستان را افزایش دهد. این مسئله به ویژه در مراحل ابتدایی و دشوار هر کسب و کاری اهمیت بسیاری دارد. با شبکه سازی در کسب و کار میتوانید جانی دوباره به روحیه کسب و کار شما تزریق کند.
نکاتی مهم برای ایجاد یک شبکه تأثیرگذار در کسب و کار
با همه این اوصاف اگر قصد ایجاد یک ارتباط موثر با مشتریان و شرکای تجاری خود دارید، نکات زیر میتوانند راهنمای شما باشند:
۱- هر چند که در دنیای فناوریمحور و دیجیتالی امروزی ملاقات افراد به صورت مستقیم و رو در رو به نظر کاری سنتی و قدیمی میرسد؛ اما با این وجود تأثیر این نوع شبکهسازی در مقایسه با ارتباط از راه دور به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. در حال حاضر پلتفرمهای مناسبی چون فیسبوک، لینکدین و توئیتر بستر مناسبی را برای برقراری ارتباط با سایر کسبوکارها فراهم کردهاند. اما هیچ کدام از آنها نمیتواند جایگزینی برای ملاقات رو در رو و مستقیم شود.
بیشتر بخوانید: شبکه اجتماعی لینکدین و منافع آن برای شرکتهای B2B
۲- برای استفاده هرچه بیشتر از مزایای شبکه سازی در کسب و کار، هنر گوش دادن و شنیدن سخنان دیگران را در خود تقویت کنید. تنها با شنیدن و درک صحیح سخن دیگران است که قادر خواهید بود از نیاز آنها آگاه شده و راهحل نیازهای خود را کشف کنید.
۳- به جای حضور راکد در چندین گروه تجاری، در یک یا چند گروه حضور دائمی و فعالی داشته باشید. هر چند که ارتباط بیشتر در ظاهر میتواند مزایای بیشتری نیز به همراه داشته باشد، اما اگر حضور شما در گروههای متعدد حالت راکدی داشته باشد، از هیچ یک از آنها بهرهای نخواهید بود. به جای این کار میتوانید در گروههای کمتر، فعالیت بیشتری داشته باشید.
۴- گروهی مناسب برای کسب و کار خود بیابید. یکی از مهمترین نکات در هنگام شبکه سازی در کسب و کار، توجه به اهداف کلی و سیاستهای گروهها و کسب و کارهای دیگر است. با یک بررسی کلی میتوانید گروهی مناسب برای تجارت خود برگزیده و در آن پیشرفت کنید.
یک ارتباط سازنده و متقابل
کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.
فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان
شبکه سازی در کسب و کار تکنیک مفیدی است که میتواند به صورت متقابلی برای چندین تجارت مختلف سودمند باشد. فراموش نکنید که راز پیشرفت و حرکت در یک اکوسیستم پویا و رقابتی، همکاری با افرادی است که چشمانداز و سیاستهای مشابهی با شما دارند. پس هر چه زودتر دست به کار شوید و از طریق ایجاد رابطه و شبکه به پیشرفت خود و دیگران کمک کنید.