بازاریابی آفلاین

بازاریابی آفلاین چیست؟ رایج‌ترین استراتژی‌های بازاریابی آفلاین

با این که اینترنت تاثیر انکار ناپذیری بر بازاریابی گذاشته است، اما این تاثیر ممکن است اغراق آمیز به نظر برسد. طبق آمار اینترنت جهانی، ۷۸ درصد از جمعیت در ایالات متحده آمریکا فعالیت آنلاین داشته و ۷۳ درصد از افراد حداقل یک بار در ماه به فیس بوک خود سر می‌زنند . این آمار نشان می‌دهد که تقریبا ۷۰ میلیون آمریکایی هستند که از طریق فعالیت‌های بازاریابی آنلاین نمی‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد.
با اینکه ۹۲ درصد از آمریکایی‌ها با توییتر آشنا هستند، تنها ۸ درصد از افراد از آن استفاده می‌کنند. این امر فرصت‌های زیادی برای تبلیغ کنندگان ایجاد می‌کند تا از طریق کانال‌های آفلاین به مشتریان دسترسی پیدا کنند.
با اینکه با ظهور اینترنت به نظر می‌رسد که رسانه‌های چاپی و سایر رسانه‌های فیزیکی به انتهای خط رسیده‌اند، کمپین‌های بازاریابی که از کانال‌های آفلاین استفاده می‌کنند، هنوز هم بخش اساسی ترکیب بازاریابی بسیاری از شرکت‌ها هستند. در حقیقت، طبق مطالعه اخیر انجام شده توسط گوگل که با همکاری Ipsos MediCT صورت گرفته است، رسانه‌های آفلاین قدیمی مانند تلویزیون، رادیو و رسانه‌های چاپی هنوز هم نقش پیشرویی در فرآیند جستجوی آنلاین برای محصولات و خدمات ایفا می‌کنند.

ابزار برنامه‌ریزی بازار با اکسل

یک فایل تمپلیت EXCEL برای برنامه بازاریابی
تنظیم برنامه کمپین‌ها در کانال‌های مختلف تبلیغاتی
تخصیص بودجه‌ مالی هر کمپین و اهداف مورد انتظار
محاسبه اتوماتیک شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) در بازاریابی
و فایل راهنما + ۶ ماه پشتیبانی آنلاین استفاده … 

 

فروش ویژه – ۱۳۹,۰۰۰ تومان ۹۹,۰۰۰ تومان

 

بازاریابی آفلاین چیست؟

با در نظر گرفتن رشد جمعیتی استفاده کنندگان از اینترنت، بازاریابان امروزی سایر کانال‌های رسانه‌ای را که به شبکه جهانی اینترنت متصل نیستند، با عبارت “آفلاین” نام گذاری کرده‌اند. استراتژی‌های بازاریابی آفلاین از کانال‌های رسانه‌ای آفلاین برای ایجاد آگاهی از محصول و خدمات بهره می‌برند. این کمپین‌ها می‌توانند شامل تبلیغات کاغذی– از جمله بیلبوردها، علائم و رسانه‌های چاپی— رادیو، بازاریابی تلفنی و تبلیغات تلویزیونی باشند.
از آنجا که داشتن وبسایت برای کسب و کارها، امروزه تبدیل به یک امر ضروری شده است، استراتژی‌های بازاریابی آفلاین اغلب به فعالیت‌های آنلاین شرکت‌ها گره خورده‌اند. برای مثال، شرکت‌هایی مانند فورد تبلیغات کاغذی ارائه کرده‌اند که شامل اطلاعات پراکنده‌ای درباره خودروی جدیدشان همراه با آدرس‌های اینترنتی و لینک‌هایی به صفحات فیس بوک هستند.

چه کسانی از بازاریابی آفلاین استفاده می‌کنند؟

شرکت‌های بزرگ و کوچک از کانال‌های رسانه‌ای آفلاین برای ایجاد خبرهای به روز درباره محصولات و خدماتشان استفاده می‌کنند. این استراتژی‌ها می‌تواند توسط شرکت‌ها با هر اندازه‌ای از فروشگاه‌های محلی گرفته تا برخی از بزرگ‌ترین و شناخته شده‌ترین برندهای جهان، به اجرا در آیند. شرکت‌هایی که استراتژی‌های بازاریابی آفلاین را توسعه می‌دهند، می‌توانند به شکل‌های زیر باشند:
• کسب و کار‌های “خانوادگی” – شامل فعالان کوچکی که به دنبال ایجاد اثر یا نام برند خود در یک جامعه کوچک هستند. کسب و کارهایی مانند رستوران‌های خانوادگی، سالن‌های محلی و بوتیک‌ها یا استودیوهای عکاسی مستقل می‌توانند از تبلیغات در روزنامه‌های محلی یا پست‌های مستقیم کوچک و هدفمند برای شناخته شدنشان در محیط‌های کوچک، استفاده کنند.
• کسب و کار‌های منطقه‌ای و با اندازه متوسط – شرکت‌هایی با مجموعه مشتریان بزرگ‌تر که نیاز به دسترسی به مشتریان در مناطق شهری یا جغرافیایی دارند، جزء این دسته قرار می‌گیرند. شرکت‌های ساختمانی، نمایشگاه‌های فروش خودرو و فروشگاه‌های زنجیره‌ای خواربار فروشی در میان کسب و کارهایی هستند که می‌توانند از طریق راه‌های سنتی، در میان مشتریان آگاهی ایجاد کنند. بیلبوردها، تبلیغات تلویزیون محلی و برنامه‌های رادیویی می‌تواند جملاتی را درباره یک شرکت نشر داده و برای آن اعتبار ایجاد نمایند.
• شرکت‌های اصلی ملی یا بین المللی – این دسته شامل شرکت‌های بزرگ با نام‌های شناخته شده و خصوصیات برند هستند. شرکت‌های Target، Applebee’s، Kohl’s، GoDaddy، Bydweiser تنها چند نمونه از شرکت‌های بزرگی هستند که حضور دائمی در کمپین‌های بازاریابی ملی شامل کانال‌های رسانه‌های آفلاین دارند. هر یک از کمپین‌های این شرکت‌ها بر آگاهی برند تمرکز دارند.

بازاریابی B2B چیست؟ تعریف، استراتژی‌ها و روندها

چگونه یک طرح بازاریابی آفلاین توسعه داده شده و به کار گرفته می‌شود؟

استراتژی‌های بازاریابی آفلاین معمولا گسترده‌تر از استراتژی‌های آنلاین هستند که این امر کسب و کار‌ها را ملزم می‌کند تا برنامه‌های همه جانبه‌ای را قبل از پیاده سازی کمپین‌هایشان تدوین کنند. عموما، در ابتدا یک شرکت باید تصمیم بگیرد که دقیقا در تلاش برای رسیدن به چه کسی است – یعنی شخصیت هدف برای خدمات جدید یا حال حاضر شرکت – و پس از آن تعیین کند که چه کانال رسانه‌ای را می‌تواند برای رسیدن به این مشتریان به کار گیرد.
شرکت‌ها می‌توانند اطلاعات تحقیقات بازار را خریداری کند تا آن‌ها را با عادات مصرف رسانه‌ای مشتریان هدفشان آشنا سازد. اگر مشتریان احتمالی تمایل به مطالعه مجلات بخصوصی دارند، بنابراین بازاریاب‌ها می‌توانند تبلیغاتی را در آن مجلات به چاپ برسانند. این تبلیغات عموما دارای پیام ثابتی در خصوص شرکت و تصویر برند آن هستند. شعار‌ها و آرم‌های یکسانی برای ایجاد آشناییت در مشتریان احتمالی بکار می‌رود.
اخیرا، استراتژی‌های بازاریابی آفلاین و آنلاین در همکاری با یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از شرکت‌ها وبسایتشان را به عنوان پرتال مرکزی برای فعالیت‌های بازاریابی‌شان بکار می‌گیرند. بسیاری از مشتریان که قصد کسب اطلاعات درباره خدمات و محصولات شرکت را دارند، به وبسایتشان مراجعه کرده و با شرکت تماس حاصل می‌کنند. هدف اصلی بین همکاری بازاریابی آفلاین و آنلاین ایجاد شناخت بهتر از وبسایت شرکت است.
برای مثال، اگر یک فروشگاه الکترونیکی در سطح کشور، فروشی را به افتخار یک مراسم سالیانه مهم برگزار می‌کند، قصد این فروشگاه جلب توجه مشتریان برای ورود به فروشگاه و استفاده از فروش‌های ویژه خواهد بود. اگر فروشگاه خود را محدود به نمایش اطلاعات بر روی وبسایت خود کند و هیچ روش دیگری برای اعلان عمومی این رخداد بکار نبرد، این فروشگاه تعداد فروش ویژه خود را محدود خواهد کرد.
در عوض، این فروشگاه می‌تواند فروش سالیانه خود را در روزنامه‌ها یا سایر رسانه‌های آفلاین تبلیغ کند؛ به گونه‌ای که شامل اطلاعاتی درباره وبسایت فروشگاه نیز باشد. این تبلیغات‌های آفلاین می‌تواند دارای لینک‌ها، صفحات فرود یا کدهای QR باشد. با استفاده از این گزینه‌ها، فروشگاه می‌تواند بفهمد که مشتریانشان از کجا آمده‌اند، چه کسانی هستند و چه مقدار به CTA (call to action) رخداد سالیانه عکس العمل نشان داده شده است.

بازاریابی آفلاین چیستاستراتژی‌های بازاریابی آفلاین

• پشت کمپین‌های تبلیغاتی و مواد نوآورانه ترویجی، هدف اصلی استراتژی‌های بازاریابی آفلاین افزایش ترافیک آنلاین، فروش کلی و سود شرکت است. استراتژی‌های متنوعی وجود دارد که شرکت‌ها می‌توانند از آن‌ها برای دست یابی به این نتایج استفاده کنند. این استراتژی‌ها عبارتند از:
• پست مستقیم – این گزینه که اصطلاحا با عبارت “پست حلزونی” شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین رسانه‌های مورد استفاده در کمپین‌های بازاریابی آفلاین است. بازاریاب‌ها می‌توانند لیست آدرس‌هایی را بر اساس اطلاعات شخصیتی که شامل افرادی که با احتمال خرید بیشتر محصول یا خدماتشان باشند، تهیه کنند. برای مثال، یک فروشگاه آنلاین غذای حیوانات خانگی می‌تواند لیست افرادی که به صورت آنلاین خدمات یا وسایل پزشکی حیوانات خانگی خود را تهیه کرده‌اند، خریداری نماید.
• قیمت‌های تخفیفی – یکی دیگر از راه‌های هدایت مستقیم مشتری به سمت وبسایت شرکت، ارائه کوپن‌های آنلاین است. فروشگاه‌های عمومی، فروشگاه‌های خواربار فروشی و شرکت‌های بیشمار دیگری اغلب فروش محصولاتشان را در روزنامه‌های محلی و محل‌های درج آگهی، تبلیغ می‌کنند. به جای ارائه کوپن در روزنامه‌ها، این تبلیغات‌ها می‌توانند مشتریان را وادار به چاپ و دریافت کوپن‌هایشان از وبسایت شرکت کنند. اگر آن‌ها تخفیفی می‌خواهند، باید از وبسایت شرکت استفاده کنند.
• برنامه‌های وفاداری – برای ایجاد یک مشتری تکراری، شرکت‌ها از همه اندازه‌های مختلف اغلب بر برنامه‌های وفاداری اتکا می‌کنند. این برنامه‌ها مشتریان را تشویق می‌کنند تا بیشتر مشتری کسب و کارها شوند. برای مثال، یک فروشگاه ساندویچ فروشی می‌تواند به مشتریانش ساندویچ‌های رایگانی در دهمین مراجعه‌شان بدهد. یا یک تیم بیس بال حرفه‌ای می‌تواند یک تور استادیوم گردی رایگان برای هوادارانی که بیش از ۱۰ بلیط بازی‌های خانگی را خریداری کرده باشند، ارائه دهد.

چه نوع شغل‌هایی با استراتژی‌های بازاریابی آفلاین کار می‌کنند؟

با وجود رشد گسترده اینترنت، برای زمان‌های آینده، شغل‌های متعددی که با بازاریابی آفلاین در ارتباط هستند، وجود خواهند داشت. شرکت‌های بازاریابی – یا سایر کسب و کار‌هایی با تیم‌های بازاریابی داخلی و ارتباطات – به کارکنانی نیاز خواهند داشت که در همه سطوح چگونگی استفاده از جنبه‌های مثبت رسانه‌های بازاریابی آفلاین را بشناسند.

مدیران بازاریابی

مشابه مدیران در سایر صنایع، یک مدیر بازاریابی باید در مهارت‌های مدیریت عمومی مهارت کافی داشته باشد. وظایف این افراد شامل مدیریت کارکنان، برنامه ریزی امور کاری و کنترل جریان کار پروژه‌های تیم خواهد بود. از این فرد انتظار می‌رود تا با استراتژی‌های بازاریابی آفلاین آشنا بوده و ایده‌های مفیدی در جلسات هم اندیشی با همکاران ارائه دهد.

تحصیلات/تجربه:
دستمزدها در بازاریابی آفلاین

• مدیر بازاریابی:
حقوق سطح ورودی: ۶۲،۸۳۶ دلار
حقوق میانگین: ۸۶،۵۹۲ دلار
حداکثر حقوق: ۱۱۵،۶۲۱ دلار

• مدیر ارتباطات بازاریابی:
حقوق سطح ورودی: ۷۷،۷۴۹ دلار
حقوق میانگین: ۱۰۵،۴۷۷ دلار
حداکثر حقوق: ۱۳۳،۳۴۳ دلار

• مدیر تحقیقات بازاریابی:
حقوق سطح ورودی: ۹۲،۵۴۸ دلار
حقوق میانگین: ۱۳۰،۳۰۴ دلار
حداکثر حقوق: ۱۶۶،۸۸۰ دلار

این موقعیت شغلی نیازمند مدرک کارشناسی بوده و بسیاری از کارفرمایان ۳-۲ سال سابقه کار حرفه‌ای در یک آژانس بازاریابی یا تبلیغاتی را از افراد انتظار دارند. بسیاری از مدیران بازاریابی تواناییشان برای مدیریت موفق فعالیت‌های روزانه یک تیم بازاریابی را به اثبات می‌رسانند.

مدیر ارتباطات بازاریابی

مدیران ارتباطات بازاریابی رهبری اجرایی همه بازاریابی‌ها و ارتباطات در هر یک از استراتژی‌های بازاریابی آفلاین را به عهده می‌گیرند. وظایف شاخص این موقعیت شغلی شامل دور هم جمع کردن اعضای تیم، تنظیم چشم انداز پروژه و راهنمایی تیم بازاریابی به سمت تصمیمات نهایی است.

تحصیلات/تجربه

این موقعیت شغلی نیاز به یک مدرک کارشناسی و ۵-۳ سال سابقه کار در آژانس‌های تبلیغاتی یا بازاریابی دارد. موقعیت‌ها در آژانس‌های بزرگ‌تر ممکن است نیاز به ۱۰-۵ سال سابقه کار باشند.

مدیر تحقیقات بازاریابی

یک مدیر تحقیقات بازار بر سیاست‌های بازاریابی، اهداف و فعالیت‌های یک سازمان نظارت می‌کند. مدیر تحقیقات بازار تیمی را که تغییرات بازار و صنعت را رصد می‌کنند، رهبری کرده و در صورت نیاز طرح بازاریابی را تغییر می‌دهند. آن‌ها بر تجربه قابل توجه و تصمیم گیری‌شان برای تعیین و رسیدن به اهداف بازاریابی آفلاین، متکی هستند.

تحصیلات/تجربه

بازاریابی در اینستاگرام

کتاب الکترونیکی بازاریابی در اینستاگرام را از لینک زیر دریافت کنید.

فروش ویژه – ۵۰,۰۰۰ تومان ۳۹,۰۰۰ تومان

یک مدرک کارشناسی برای این موقعیت مورد نیاز است. بسیاری از کارفرمایان حداقل ۱۰ سال سابقه کار مرتبط با تحقیقات بازار، برندینگ، تبلیغات و مدیریت کارکنان از افراد می‌خواهند.